Apple’dan 5K Monitör

 

Thunderbolt Display’i güncellemeye hazırlanan Apple hakkında gelen son iddialar, şirketin 5K çözünürlüğe sahip olacak 27 inç monitörünü yıl sonuna kadar tanıtacağı hakkında.

Şirketin merakla beklenen Apple Watch ve iPhone 6’larından sonra gözleri başarılı şekilde yine kendine yönlendiren Apple, bu kez yeni ürünleri ile göz önünde olacak. Bu yılın sonuna kadar güncellenecek cihazlar arasında Retina ekrana sahip iPad Mini ve iPad Air yer alabilir. Uzun zamandır konuşuna bir diğer ayrıntı ise sonbaharda OS X Yosemite ile birlikte sahne alacak 12 İNÇ Macbook Air’e yönelik oldu.

Tüm bu iddialara sonunda bir yenisi daha eklendi ve LCD Pazar araştırma şirketi WitsWiev, Apple’ın bu yıl içinde 5K çözünürlüğe sahip yeni Thunderbolt Display’ı tanıtacağını söyledi. İddiaya bakılırsa 2560 x 1140 çözünürlüğe sahip 27 inç Thunderbolt ekran yakında 5120 x 2880 çözünürlükte olacak.

Macrumors sitesinde bulunan bu haber hakkındaki yorumlar temkinli olarak gösteriliyor. Güncel olan Macbook Air ve Macbook Pro modelleri Display 1.2 port üzerinden bu çözünürlükte bir görüntü aktarması gerçekten mümkün gözükmüyor.

Standart detayların desteklediği en yüksek çözünürlük daha önce 4096 x 2160 piksel olarak açıklanmış olmasına rağmen, haberlerin gerçeği yansıtması çelişki yaratıyor. Apple, bu nedenle bu çözünürlüğü hedef alan bir güncelleme yapması daha yerinde bir seçim olarak görünüyor. Bakalım yeni çözünürlük Thunderbolt Display için ne olacak.

Kaynak: www.macrumors.com

Apple’dan 5K Monitör
Apple’dan 5K Monitör

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz