Apple iPhone 6’da Bulunan Hata İçin Özür Diledi

 

Apple’ın sabırsızlıkla beklenen yeni akıllı telefonları olan iPhone 6’larda bulunan bir hatadan dolayı ilk özünü diledi. Piyasaya henüz çıkmamış olan bir telefon için ilk özür dileyen firma Apple oldu.

9 Eylül’de tanıtılan yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus yüksek satış fiyatı ile karşımızdaydı. Şimdide bir hata nedeniyle gündemde yerini aldı. Teknoloji devi sayılan iOS 8 ile birlikte gelişen haritada bir sorun görüldü ve çok vakit almadan şirket internet sitesinde özür diledi.

Apple, iOS 6 ile kullanıma açtığı haritalar uygulamasını da ilk olarak büyük bir hata ile karşımıza çıkarmıştı. Bu durum oldukça büyük tepkiler almıştı ve sonrasında Tim Cook hatadan dolayı özür dilemişti. Yine iOS 8 ile birlikte tekrarlan olay, bu kez şanslı olarak daha cihazlar piyasaya sürülmeden fark edildi ve şirket özür dileme gereği duydu.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, şirketin internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada harita hususunda yaşanan problem için, uygulamadaki hata düzelinceye kadar Nokia’nın ya da Google’ın harita uygulamasını kullanın, açıklamasını yaptı.

Harita uygulamasında Kanada’da bulunan Toronto ve Ottowa şehirleri yanlış yerlerde gösteriliyor ve Edmonto kenti Calgary’nin batı tarafında kalıyor.

Uygulamada bulunan diğer büyük hata ise ülkenin St. Johns kentindeki isimde bulunan apostrof işaretinin kullanılmaması oldu. Bunlar dışında Quebec eyaletine bağlı olan Quebec City sadece Quebec olarak yansıtılmış.

Kaynak: www.macworld.co.uk/news

Apple iPhone 6’da Bulunan Hata İçin Özür Diledi
Apple iPhone 6’da Bulunan Hata İçin Özür Diledi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz