Apple iOS 8.0.1 Açıklaması

Yeni yayınlanan ve yaşanılan sorunlar nedeniyle 2 saat içinde aldırılan iOS 8.0.1 hakkında Apple açıklamada bulundu.

Geçen hafta iOS 8’i kullanıcılarına sunan Apple’a giden hata raporlarından sonra ve eleştirilere maruz kalmasının ardından iOS 8.0.1 olarak yapılan güncellemeyi yayınlayarak çıkan sorunları engellemeyi amaçlamıştı. Fakat istediği gibi yürümeyen güncellemeyi kaldırmak zorunda kaldı. Çünkü bazı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcıları Touch ID’lerinin çalışmadığını gördü. Yaşanılan hücresel bağlantı problemi nedeniyle telefonlar çekmedi ve güncelleme hemen kaldırıldı.

Bu sorundan hemen sonra iOS 8.0.1 Apple tarafından imzalanmadı. Bununla birlikte bazı kullanıcıların cihazları iOS 8.0.1’de güncellenmiş olarak kaldı. Olanlardan sonra Apple bir açıklamasında kullanıcıların iTunes ile gösterilen adımları takip etmesiyle iOS 8’e dönebileceklerini söyledi. Yapılan açıklama içerisinde yakın günlerde iOS 8.0.2’nin geleceği de belirtildi.

iOS 8’e geri dönebilmek için iCloud ayarlarından – iPhonenumu bul – özelliğini kapatmanız gerekiyor. Daha sonra telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayıp iTunes’i açmanız gerekli. Burada iTunes’den telefonunuzu yedeklemeniz ve cihazınıza uygun olan iOS 8.0 IPSW dosyasını bularak telefonunuzu güncellemeniz son adımınız olacak.

iPhone 6 ya da iPhone 6 PLus’ınız yoksa ve herhangi bir sorun yaşamadıysanız bu işlemleri yapmanıza gerek yoktur. Bunun için birkaç gün içinde gelecek olan iOS 8.0.2 güncellemesini bekleyebilirsiniz. Bu şekilde telefonunuz iOS 8.0.1’den iOS 8.0.2’ye geçmiş olur ve güncelleme ile sorunsuz şekilde cihazını kullanmaya devam edersiniz.

Kaynak: www.forbes.com

Apple iOS 8.0.1 Açıklaması
Apple iOS 8.0.1 Açıklaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz