Apple, Facebook, Google, Twitter ve Microsoft gibi büyük isme sahip teknoloji şirketlerinden birkaçı, Washington devlet mahkemesinde, Donald Trump‘un göçle ilgili yürütme kararına karşı çıkan bir amicus brief için başvuruda bulundu.

Amicus Curiae Brief nedir?: Mahkemeye herhangi bir dava hakkında bilgi vererek davanın karara bağlanma sürecine yardımcı olan, ama (avukat ya da savcı gibi kimselerin aksine) davalı ya da davacıyla herhangi bir bağı olmadığı için tarafsızlığına güvenilen kişidir.

Toplam 97 firma isimlerini dosyaya koyup, Trump’ın vermiş olduğu bu karara tepki gösterdi.

Belgede,  “Düzen, ABD’nin göç sistemini elli yıldan fazla yöneten adalet ilkesinden ve öngörülebilirlik ilkelerinden belirgin bir ayrımcılık oluşturuyor” dedi. Ayrıca, emrin “ticari faaliyetleri, yenilikçiliği ve büyümeyi önemli ölçüde etkilediğini” ve mevcut işletmeleri kesintiye uğratarak ” Dünyanın en iyi uzmanlarını, Amerikan şirketlerinde işe alma konusunda zora sokarak, yapılacak olan harcamanın da yükselteceği” kaydedildi.

Teknoloji devlerinin yanı sıra, belgeyi imzalayan şirketlerin listesi, Netflix ve Uber gibi yeni güçlerin yanı sıra Spotify ve Kickstarter gibi başarıları da içeriyor. Merkezi Washington eyaletinde bulunan Amazon ise devletin düzen hakkındaki dava dosyasını destekleyen ilk şirketlerden biri oldu.
Listede bariz en dikkat çeken isim ise Tesla’nın CEO’su Elon Musk oldu. Musk, Donald Trump’ın ile çalışma konusunda olumlu tepki vermişti.

Birleşik Devletler’deki birçok federal mahkeme Başkan Trump’un göç düzenine geçici olarak izin vermesine karşın, Washington eyaleti karara en ağır hukuki saldırıyı uyguladı. Eyalet başsavcısı Bob Ferguson, “yasadışı ve anayasaya aykırı” olarak nitelendiren ve Washington’un kendisine zararlı etkileri olacağını belirten emre karşı güçlü bir kampanya başlattı.

Bugünkü Amicus açıklamasında, Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük ve dinamik Bu firmalar, Trump yönetiminin göç düzenine karşı dinamik bir duruş sergiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz