Kullanıcılar tarafından merakla beklenen Android 5.0 Lollipop güncellemesinin hangi telefonlara geleceği netleşti. Birçok üretici arasından, şimdilik yalnızca birkaç model Android 5.0 Lollipop güncellemesini alabilece.

Google firmasının Haziran ayında Android L adıyla duyurduğu, ardından Nexus 6 ve Nexus 9 modelleri ile beraber final sürümünü yayınladığı Android 5.0 Lollipop güncellemesinin hangi cihazlara geleceği büyük merak konusuydu.

Aslında Nexus modellerinin dışında, Android yazılımının bir kötü yanı da piyasada oluşturduğu belirsizlikti. Büyük ücretler ödeyip güzel bir telefon alıyor ve telefonunuza ne zaman bir güncelleme geleceğini bilmiyorsunuz. Elbette bu olay bütün Android üreticileri için geçerli değil. Bazı firmalar hızlı bir şekilde Android 5.0 Lollipop güncellemesi vereceklerini açıklarken, bazı firmalar henüz bir açıklamada bulunmuş değiller.

Bu haberimizde, 20.10.2014 tarihinde Android 5.0 Lollipop güncellemesini alabilecek cihazları belirteceğiz.

Google firmasının ürettiği Nexus markalı modeller ile diğer üreticilerin Android işletim sistemi tabanlı Google Plat Edition cihazları Android 5.0 Lollipop güncellemesini ilk alacak cihazların başında geliyor. Buna göre güncelleme alacak modeller:

Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 (2012 ve 2013), Nexus 10, HTC One (M7 versiyon), Samsung Galaxy S4, Moto G, Sony Z Ultra, LG G Pad 8.3.

Bunların yanı sıra, Android One modellerinde, Micromax Canvas A1, Spice Dream Uno, Karbonn Sparkle V.

Google firmasının satın aldığı ve mobil departmanını elinde bulundurduğu Motorola, Nexus modelleri gibi, rafine Android deneyimini kullanıcılarına sunacak.

Moto X, Moto X 2nd Generation, Moto G, Moto G 4G LTE, Moto G 2nd Generation, Droid Ultra, Droid Maxx, Droid Mini.

Güncelleme açısından orta ve alt segmentteki telefonlarını kullanan kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratmış olan Sony, Xperia Z ve diğer üst modellerini üzmüyor. Xpearia Z ile Xperia Z3 Tablet Compact arasındaki bütün modeller Android 5.0 Lollipop güncellemesini anında alabilecek.

HTC 90 gün içinde çoğu modeline güncellemeyi vereceğini duyururken, şimdilik yalnızca dört model Android 5.0 Lollipop güncellemesini alabilecek.

One M7, One M8, One mini, One mini 2

Gözlerimizi Asus’a çevirdğimizde, Zenfone 4’ün durumu belirsizken, Zenfone 5 ve 6 modelleri güncellemeyi net olarak alacak.

Samsung güncelleme hakkında resmi bir açıklama yapmazken, Galaxy Note 4’ün tanıtımında yapılan açıklamalara göre, Galaxy Note 4 ve Galaxy S5 güncellemeyi alacak cihazlardan.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz