Amerika’da İnternet 10 Gigabit Hızına Çıktı

Gelişmiş teknolojik aletler gitgide hafıza kapasitesi ve hızları bakımından daha iyileşmektedir. Bu denli hızlı cihazlar ile internete bağlanmakta kolaylaştı. Üst sınıftaki akıllı telefonlar içerisinde bulunan hassas ve yeni tasarım elektronik devreler sayesinde her insan istediği anda internet sayesinde istedikleri bilgilere ulaşabilmekte. Bu denli hızla büyüyen internete girme araçlarının yanında internetin de veri gönderme hızının bu cihazların teknolojisi gelişme oranı ile doğru orantıda artması gerekmektedir. İnternette veri gönderme ve veri alma hızı bağlı oldukları kabloların ya da veri aktarım cihazlarının kalitesine bağlıdır.

İnsanların bu denli bilgiye hızlı ulaşma isteğine Amerika ülkesinden yeni bir haber daha geldi. Gelişmiş ülkeler arasında olan Amerika da fazla sayıda insan yaşamakta ve bu insanların neredeyse hepsi internet üzerinden veri alma ve gönderme yapmaktadır. Bu denli seri ve çok kullanılan veri ağı için ülkenin en çok kullanılan US İnternet firması oldukça yüksek hızda internet çalışmalarını başlattığını Amerika ülkesi vatandaşlarına sundu. Tam 10 Gigabit hızında olacak internet erişimini için en başta Minneapolis adındaki şehirde başlayacaklarını ve burada tam 30.000 eve yüksek hızda internet sağlayacaklarını söylediler.

Deneme aşamasında olan ve internete yeni bir çağ atlatacak olan bu iş şimdilik Amerika da hizmete açılacak. Türkiye’ye 10 Gigabit gelmesi için biraz daha beklemek gerekecek.

Amerika’da İnternet 10 Gigabit Hızına Çıktı
Amerika’da İnternet 10 Gigabit Hızına Çıktı

Kaynak: Haberturk

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz