AMD SatılıyorMu?

AMD SatılıyorMu?

Bazı iddialara göre Qualcomm sunucu pazarında ki varlığını arttırmak için AMD’yi satın almak istiyor. Henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak söylentiler bu durumda. Qualcomm’un CEO’su olan Steve Mollenkopf geride bıraktığımız günlerde sunucu pazarının büyük fırsat olduğunu söylemişti. Bakıldığında bu açıklama ve analistlerin düşüncesine göre aslında bu Qualcomm’un uzun vadede vizyonunu açıklıyor.

Qualcomm yüksek hacimli satış yapabilen teknolojik cihazlarda açık farkla lider konumunda ve sadece liderliğinin mobil sistem üzerinde kalmasını istemiyor. AMD ise Opteron işlemcileriyle çok güçlü bir konumda. Durum böyle olunca Qualcomm’un kendi adıyla bu işlere odaklanıp markasını oluşturması oldukça zor ve zaman isteyen bir olay. Kısa sürede başarı yakalayabilmek için satın alma yönteminin kullanılması gerekiyor. Durum böyle olunca da akla ilk AMD geliyor.

Adreno işlemcilerini Qualcomm, AMD’den bir süre önce almıştı. Bunun gibi bir birlikteliğin olabileceği konuşuluyor. Böyle bir durum olması söz konusu olursa Qualcomm rakiplerini ezip geçecek ve hemen hemen hiçbir rakibi kalmayacak. Eğer kendi markasını yaratmak isterse AMD ve Intel rakip olarak karşısına çıkacak. Intel mobil sektöründe yer almak istiyor ve buna tam karşılık olarak Qualcomm’da sunucu pazarına girmek istiyor.

Kaynak: chip

AMD SatılıyorMu?
AMD SatılıyorMu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz