2016 yılında seri üretime başlaması beklenen Sharp, bu yeni ekran paneli ile 4K çözünürlükte Ekranlı akıllı telefonları 2016 yılı içinde piyasaya sunmaya başlayacak. Eskiden WGA ekranlar ile olduğumuzu unutup şimdi ki zamanda 2K çözünürlükte ekranları beğenmemeye başladığımız bir durum. Bu düşüncede olanlara hem iyi hemde kötü bir haberimiz var.

Teknoloji Sende – 2016 yılında seri üretime başlaması beklenen Sharp, bu yeni ekran paneli ile 4K çözünürlükte Ekranlı akıllı telefonları 2016 yılı içinde piyasaya sunmaya başlayacak. Eskiden WGA ekranlar ile olduğumuzu unutup şimdi ki zamanda 2K çözünürlükte ekranları beğenmemeye başladığımız bir durum. Bu düşüncede olanlara hem iyi hemde kötü bir haberimiz var.

Artık 2K çözünürlükte ekranları unutun. Sebebi Sharp 4K çözünürlükteki mobil ekranlarını Açıkladı. Geçtiğimiz hafta Samsung’un Galaxy Note 5‘te kullanmayı düşündüğü 762 ppi yoğunluğuna sahip ekranına inat Sharp, 806 ppi yoğunluğuna 5.5 inçlik 4K IZGO ekranlarını tanıttı.

Güney Kore’nin büyük teknoloji firması LG, geçtiğimiz günlerde 8K çözünürlükte 27 inçlik ekranlı akıllı tv’lerin üretimine başladığını açıklamıştı. Şimdilik 27 inç ekranların desteklediği 8K çözünürlüğü bakalım şirketler 6 veya daha altına nasıl düşünebilir?

Diğer yandan Sharp’ın bu hamlesinin ardından, önümüzdeki sene itibari ile 4K çözünürlüklü Akıllı Telefonları görmemiz artık mümkün olacak. Ama ortada büyük bir sorun var. Ekran çözünürlülüğünün artması dolayısı ile bataryalardan çekilen enerjinin artması demek oluyor. Üreticilerin bu süreçte 4K ekrandan çok daha uzun ömürlü bataryalara üretmesi gerekecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz