Akıllı saatler gün geçtikçe daha da değişmekte ve gelişmekteler. Bugüne kadar geliştirilmiş olan akıllı saatler daha çok telefon özellikleri ile öne çıkmaktaydı. Son zamanlarda ise sağlık alanında etkili olan saatler de kullanılmaya başlandı. Bu atılımdan sonra akıllı saatlerin başka alanlarda da kullanılması gerekliliği ortaya çıkınca firmalar da buna göre geliştirmeler yapmaya başlamıştır. Buna uygun olarak Amerika’da üretilen ve satışa sunulacak olan akıllı saatlerden birisi de “Cash smartwatch” isimli saat.

Cash Smartwatch isimli akıllı saat diğer saatler gibi telefonunuz ile bağlantı kurarak arama yapma gibi olanaklar sunmuyor size. Tamamen kendi konusuna özelleşmiş olarak geliyor. Bu özellik ise kullanıcısının harcamalarını takip etmek ve fazla harcamama zamanında uyarmak.  Bunu herhangi bir yer ile bağlantı kurarak yapmayan bu saati kullanmak tamamen manuel. Yapılan her harcamayı saatinize düzenli olarak girdiğiniz takdirde harcamalarınızı rahatlıkla takip edebileceksiniz.

1 hafta içerisinde satışa sunulması planlanan bu akıllı saatin satış fiyatının 139 dolar olduğu belirtildi. Bu fiyat 300 Türk Lirası’na denk gelmektedir. Ürünün satışa sunulacağı yer olarak ilk başta Amerika belirlenmiş ama daha sonrasında bütün dünyaya satışa sunulacakmış.

Akıllı saatler genelde telefonlarla uyumlu olarak birçok özellik sunmaktadır. Harcamalarınızı takip etmesi için sadece tek bir özelliğe sahip bir saate 139 dolar para vermek saatin hedeflediği kitlenin durumuna aykırı gibi gözükmekte. Telefonlarınıza indireceğiniz küçük uygulamalar ile birlikte harcamalarınızı rahatlıkla takip edebilmektesiniz. Bu durumda gidip de sadece bir konuda özelleşmiş olan akıllı saate 300 lira vermek ne kadar doğru tartışılır. Bu sebeple eğer bir akıllı saat alınmak istiyorsanız olabildiğince çok özelliği olmasını tercih sebebi olarak görebilirsiniz. Dikkatlice düşünerek ve karar vererek seçim yapmanız ileride yaşanacak sorunların ve olası pişmanlıkların önüne geçecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz