Günün birinde bir SD kartın, depolama hafızasının, bir bilgisayarın sabit diskini geçebileceğini düşünmüş müydünüz? İşte bu gerçek oldu. Sandisk’in piyasaya çıkarmış olduğu SD kart tam da bu nitelikte.

Flash bellek üretmekte oldukça etkin bir firma olan Sandisk, yeni bir SD kart çıkardı ve bu SD kart, tam 512 GB’lık veriyi saklayabilme kapasitesine sahip. Bu SD kartlarda şimdiye kadar ulaşılabilecek en yüksek kapasite. Bu anlamda bu SD kartın yeni bir rekor kırdığını söyleyebiliriz.

Büyüklük olarak bir posta pulu büyüklüğünde olan bu SD kart, SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I adı ile tanımlanıyor. Bu SD diskin kapasitesi, çoğu bilgisayarın depolama hafızasından daha büyük olması, hayal etmenizde size yardımcı olabilir. Yani yaklaşık olarak 30 saatlik bir, yüksek çözünürlüklü bir videoyu saklayabilme kapasitesine sahip. Sandisk bu konuda bir açıklama yaparak tüm kullanıcılarına bu durumu duyurdu. Yaptıkları açıklamaya göre saniyede 90 MB yazabilen ve saniyede 95 MB okuyabilen bu kart hızı ile de oldukça ihtiyaç karşılayabilen bir yapıda.

Sandisk ilk SDkartını 2004 yılında, yani bundan tam 10 yıl önce tanıtmıştı. Tanıtılan ilk SD kartın boyutu sadece 512 MB’tı. Bu SD kartı üreten uzmanlar zaman içerisinde bu boyutun 2 TB’a kadar çıkabileceğini de özellikle vurguladı.

Bu kartın fiyatı ise oldukça yüksek. Şuan için 800 dolarlık bir satış fiyatı olan bu kartı kimlerin alacağını düşünüyorsanız, boşa düşünüyorsunuz. Çünkü gerçekten bu karta ve boyuta ihtiyacı olan birçok insan var. Özellikle ham görüntüler konusunda yer sıkıntısı çekebilen ve profesyonel olarak fotoğraf çeken fotoğrafçılar, bu karta en fazla ihtiyacı olan kişiler arasında yer alıyor. Aynı şekilde bu sıkıntıyı yaşayan kameramanlar da, şirketin hitap ettiği müşteri sınıfında.

Küçük bir SD kart ile kapladığı boyutu maksimuma çıkarabilen bu teknoloji yapısı, normal bilgisayarlarda ne kadarlık bir alana ulaşabilir bunu bir düşünün. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte, hafızanın depolanacağı cisimler daha da küçülecek ve kapasite daha da artacak. Biz de merakla bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz