3D Yazıcılar İle Protez Üretildi

İnsanlar sağlıklarını yerinde yıllarca tutabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Konu sağlık olunca parasal olarak hiçbir şeyden kaçılmayacağı herkesin hemfikir olduğu konulardan biridir. Fiziksel olarak kayıplar yerine getirilmesi yani insanların sağlığına kavuşması kolaydır. Ancak insanın herhangi bir uzvunu kaybetmesi sonucu yerine gelmesi imkânsız. Örneğin Sadece gelişmiş teknoloji ile yapay kol ya da bacak yapılabilir. Başarılı olan birçok çalışma olmasına karşın bu tür cihazlar hala tam anlamıyla gerçek kol ya da bacağın yerini alamadı. Bu durumu tersine çevirecek olan bir teknoloji meyvelerini verdi bu teknolojinin adı herkesin bildiği 3D yazıcılar. Bu yazıcılar ile güzel görünüşlü ve kolay kullanılabilen bir proteze sahip olmak mümkün aycıca normal protezlere nazaran oldukça ucuz ve hızlı üretilen bir prosese sahip.

Yapılan araştırma ve kayıtlara göre sadece ABD ülkesinde oldukça fazla miktarda kol yada bacağı olmayan insan var. Bu insanlar bu yöntem ile kolay bir şekilde oldukça kullanışlı protezlere sahip olabilecek. Geleceğin teknolojisi 3D yazıcılar her yönden insan hayatını kolaylaştırmakta.

Malzeme olarak titantum kullanılan bu protezler çok büyük ve yararlı bir hizmet için yapılmakta ancak hala bu çalışma prototip olarak çalışmalar geliştirilmeye devam ediyor.

3D Yazıcılar İle Protez Üretildi
3D Yazıcılar İle Protez Üretildi

Kaynak : Log

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz