Sailfish OS Tablet

Jolla ilk akıllı telefon, geçen yıl Sailfish Linux tabanlı işletim sistemi ile tanıtıldı. Şimdi şirket kendi sanatına bir tablet eklemek istiyor ve bu projede para toplamak için kalabalık fonlama sitesi IndieGoGo üzerinde bulunuyor.

380.000 dolar yükselerek ve 2000 tablet için ön-siparişleri alarak şirketin hedeflerine ulaşması sadece 2 saat sürdü. Şimdi şirket, 2015 Mayıs ayında bu tableti çıkarmayı planlıyor.

Şirketin tablet Sailfish ve Android uygulamaları çalıştırmak mümkün olacak ve Jolla tablette bir tablet üzerinde mevcut en iyi çoklu görev deneyimi sunacak.

Jolla‘nın ilk tableti 7.85 inç, 2048 x 1536 piksel IPS ekran, Intel Atom dört çekirdekli 64-bit işlemci, 2GB RAM, 32GB depolama, 5MP arka kamera, 2MP ön kamera, bir 4300mAh pil, 802.11n vardır WiFi, Bluetooth 4.0, GPS ve microSD kart yuvası ile gelmişti. 8 x 5.4 x 0.33 boyutlarında ve 13.5 gram ağırlığındaydı.

Başka bir deyişle, bir iPad mini veya Nokia N1 tablet boyutu ve şekline benzer bir tablet olacak.

Fiyat ve özelliklerine bakılırsa Jolla tablet ilginç bir parça ama gerçekten piyasada onu başka tabletlerden ayıran şey yazılımı olacak.

Sailfish akıllı telefonlar için Windows Phone yazılım geçmeden önce Nokia, Intel ile çalışıyordu. MeeGo işletim sisteminin küllerinden büyüdü ve açık kaynak kodlu bir işletim sistemi haine geldi.

Sailfish OS Tablet
Sailfish OS Tablet

Kaynak: Indiegogo

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz