Dünya üzerindeki en nitelikli ve popüler içerik yönetme sistemi olan WordPress‘te kullanıcılar bazı sorunlar ile karşılaşabiliyor. Biz de daha önceki yazılarımızda da karşınıza bu sorunların çözümünü sunmaya çalışmıştık.

Bu yazımızda da sizlere WordPress üzerinden nasıl resim galerisi yapılır onu anlatacağız. Aşağıdaki adımları ve resimlerdeki işlemleri incelediğinizde bu konuda sorun yaşamayacağınızı düşünüyoruz. Öncelikle hepinizin de yakından bildiği yeni yazı ekleme paneline gelmeniz gerekiyor. Aşağıdaki resimdeki panelden bahsediyoruz.

Yeni-içerik-ekleme-paneli

Burada yazmak istediğiniz metini yazdıktan sonra yukarıda yer alan “Ortam ekle” butonuna tıklamanız gerekiyor.

Ardından sırası ile Galeri oluştur> Dosya Seçin adımlarını izleyin. Karşınıza gelen ekrandan galeriye eklemek istediğiniz kadar fotoğrafı seçin ve ekleyin. Bunun ardından zaten resimle siteye yüklenmek için hazır hale gelecek. Sağ alt köşede yer alan “Resimleri ekle” butonuna tıklayarak artık son düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Bu düzenlemeler resimlerin sırası gibi detay özellikleri kapsıyor. Ayrıca yine bu ekrandan her bir görsele ayrı ayrı başlıklar ve tanımlar eklemek de mümkün. Bu düzenlemeleri kişisel tercihinize göre gerçekleştirdikten sonra yine sağ alt köşede yer alan “Galeri ekle” butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Bütün bu adımları doğru bir şekilde yaparsanız resim galerisi ekleme hakkında sıkıntı yaşamazsınız.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz