TARAFLAR ARASINDAKİ, OLAYLAR DAHA DA BÜYÜYOR

Alphabet’ın kendi kendine çalışan otomobil birimi Waymo, Uber  tarafından devraldığı rakip bir şirketi başlatan iki eski yöneticiye karşı özel hukuki işlem başlattı, mahkeme kayıtları Waymo çalışanlarını, yeni bir başlangıç aşamasında, devrim yaratmaya çalışmakla suçlayan mahkeme kayıtlarını gösterdi.

Otak kurucu olan Anthony Levandowski, geçtiğimiz Ekim ayında Waymo tarafından başlatılan tahkim yargılama usulüyle mahkeme belgelerinde adı geçti. Bununla birlikte, Pazartesi günü kamuoyuna açıklanan mahkeme dosyalarında Waymo’nun ikinci kurucu Lior Ron’u hedef aldığını ve Uber biriminin çevresindeki yasal belirsizliğin arttığını gösterdiğini açıkladı.

Waymo ve Uber mahkemede kendi kendini kullanan teknoloji üzerine savaşıyorlar, Waymo’nun daha sonra Uber tarafından satın alınan başka bir şirketi Otto’yu kuran eski bir çalışanın çaldığını söyledi.

Dava Şubat ayında açılmadan önce Waymo, eski bir Google yetklisi ve Otto ortak kurucusu olan Levandowski’yi de içeren iki tahkim yargılanmaya başlamıştı.

Waymo, Pazartesi günü yayınlanan hakemlik belgelerine göre Waymo çalışanlarını yeni işletmeye toplamaya çalıştığını söyledi.

Pazartesi günü açılan dava dosyalarında, ikinci bir Otto “kurucu ortağı” da tahkime karıştığını söylendi. Adı son sayfada haricinde büyük oranda redakt edildi ve kişinin çalışma geçmişinin bir açıklaması, kendisini LinkedIn’de şirketi halen şirkette kurucularından biri olarak listeleyen Ron ile eşleşti. -şimdiyse Uber‘in bir parçası olarak-

Uber, Waymo’nun davasındaki iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Waymo yorumu reddetti.

Waymo‘nun davası, uzun süredir Waymo mühendisi Levandowski’nin şirketi terk etmeden önce Otto’ya başlaması için 14.000’i aşkın gizli belgeyi indirdiğini iddia ediyor. Waymo, daha sonra Otto’yu satın alan Uber’ın ticari sırlar hırsızlığından yararlandığını iddia etti.

Davayı önlemek ve davayı tahkim yoluna koymak için geçen hafta Uber, Waymo‘nun başlattığı tahkim işlemlerini açıkladı.

Mahkeme belgelerine göre, Levandowski’ye, teşvik ödemelerinde Waymo tarafından 120 milyon dolar ödendi. Waymo ödemeleri “haksız zenginleşme” olarak nitelendirdi.

Cezalandırma ve diğer zararlar için aranan iki hakem talebi, eski Waymo yöneticilerinin maaşlar gibi gizli bilgileri yeni şirketlerine işe alması için kullandıklarını iddia etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz