Dünya çapında olduğu kadar ülkemiz içerisinde de oldukça popüler olan, Televizyon, oyun konsollarıyla önemli teknoloji devi Sony, Türkiye’de bir adım daha atacak. Sony, Türk televizyon sektörüne el atıyor ve Sony Channel Türkiye kanalını açmak için çalışmalar başlattı.  Peki Sony Channel nedir ve ne yayın hayatına başlayacak?

Sony, Türkiye televizyon sektörüne olan ilk adımı elbette bu değil. Sony daha önce, Sevim Ergun Sefada ile Uydu Platform ve Planet AŞ’ye ait olan Planet Türk, Planet Pembe, Planet Çocuk ve Planet Mutfak kanallarına ortalık için anlaşmıştı. Ve bu anlaşma sonucunda Sony, bahsi geçen Planet kanallarının %50’lik payını satın alarak, kanalların paydaşı olmuştu.

2016 yılında, imzalanan bu ortaklık meyvelerini yakın zamanda vermeye başlayacak. Peki Sony Channel ne zaman yayın hayatına başlayacak? Sony Channel, saat 21:00’da kendi Sony Channel logosu ile birlikte bu gece Türkiye’de resmen yayın hayatına başlayacak. Yayın bugün (28 Mart 2017) Salı günü 21.00’da Planet Pembe’nin yerine izlenebilecek. Sony Channel’da yaklaşık 400’e yakın ”TV’de ilk’ filmleri ile 28 adet yeni dizi yer alacak. Yayınlanması düşünülen dizilerden bazıları ise ”Mentalist, Vikings, Blacklist ve Gossip girls” olacak. Kanalın tanıtımı ise Les Ottomans Otel’de yapılacak ve tanıtıma iş dünyasından bir çok isimler katılacak. Gece’ye after party’de Kenan Doğulu sahne alacak.

        Sony Channel Frekansı Nedir?

      Uydu / Platform                                                     Frekans
      Türksat 3A / 4A (42° Doğu)                                 11558 V 30000 2/3
      D-Smart                                                                  98. Kanal
      Tivibu                                                                      203. Kanal
      Teledünya                                                               256. Kanal
      Turkcell TV+                                                            94. Kanal

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz