Güney Koreli teknoloji devi samsung yeni fabrikasını haziranda açacak

Güney Kore’nin en büyük teknoloji firması Samsung, Mart ayının başında Barselona’da düzenlediği toplantıda yeni nesil üst seviye modelleri Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy Edge’yi duyurmuştu.

Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy Edge modellerini tanıtan Samsung firması, en çok dikkat çeken modeli Samsung Galaxy S6 Edge oldu .

Süper bir ekrana sahip olan ikili Quad HD çözünürlüğe sahip. 14 nm üretim teknoloji taşıyan Exynos 7420 işlemcisi ile desteklenen modellerde ayrıca son derece başarılı 16 Megapiksel kamera ile desteklenmiş.

Oldukça kaliteli özelliklere sahip bu ikili Samsung’un satış beklentilerini de yükseltti. Güney Koreli üretici Samsung Galaxy S6 ve  Samsung Galaxy S6 Edge bu yıl firmaya toplamda 70 milyon satmasını hedefliyor.

Çift tarafı kavisle sahip Samsung Galaxy S6 Edge’in ekranını üretiminde zorluk çeken Samsung, Galaxy S6 Edge modeli gördüğü yoğun talebi baş etmek için, üretim hacmini üç katına çıkarttı. Samsung’un aldığı karar ile açacağı yeni fabrika da sorunu aşmayı hedefliyor.

sızan bilgilere göre Samsung, açacağı fabrikayla üretimin daha çok kavisli ekran modelleri üzerine olacağı söylüyorlar. Söylenen haberlere göre Samsun firması yeni tesis ile beraber aylık 2 milyon üretim olan kavisli ekran üretimini 5 milyonun üzerine çıkaracak.

Samsung, yeni fabrikanın faaliyete geçmesi Haziran ayını bulması bekleniyor.

Kaynak: Ajanslar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz