Yonga seti üreticisi olarak tanıdığımız Qualcomm firmasıda bunlardan bir tanesi. Qualcomm‘da gelişen VR pazarında yerini almaya hazırlanıyor. Qualcomm, yeni sanal gerçeklik yazılım geliştirme kitini (SDK) yayınladı. Firmanın en son çıkardığı işlemci olan Snapdragon 820, VR desteğine sahip şeklide tasarlanmıştı.

Qualcomm, Snapdragon VR SDK ile optimize VR teknolojisini ilk kez duyurmaya hazırlanıyor. Haberlere göre Qualcomm Snapdragon VR kitinde, hareketten fotona dönüşüm, lens doğrulama, VR katmanlaştırma ve enerji yönetimi gibi destekler bulunuyor.

Kit’de bulunan hareketten fotona hızlı dönüşüm ile birlikte 3D görüntülerdeki gecikme süresi düşüyor. Enerji yönetimi ile birlikte CPU ve GPU’nun tükettiği güç miktarı oldukça düşüyor. teknolojisende.com Firma tarafından geliştirme kiti ilerleyen zamanlarda 360 derece VR videolar ve oyun sektöründe kullanılacak gibi görülüyor. Firmadan şimdilik çıkış tarihi ile ilgili detay belirtilmedi, ilerleyen zamanlarda resmi olarak duyurulması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz