İYİ YÖNLERİ

  • Üstün görüntü kalitesi
  • Duyarlı performans
  • Çok iyi pil ömrü Harici mikrofon jakı
  • Görüntüleri mobil cihazlara kolay aktarma
  • Katı pratik ve yaratıcı özellikler seti

KÖTÜ YÖNLERİ

  • Video için minimum manuel kontrol
  • 4K video yok
  • Bazen Hantal Wi-Fi

KARAR

Nikon D5600, öncülünden sadece bir güncelleme yaparken orta seviye bir DSLR için mükemmel bir seçimdir.

Fiyat: 795.60 Dolar

24 megapiksellik Nikon D5600 (18-55mm AF-P objektifi ile 800 $), selefi D5500’ü 1000 $ ‘ın altında favori DSLR modelimizin yerini alıyor. Mütevazi bir güncelleme yapılmasına rağmen, yeni model birkaç ek dokunmatik ekran işlevleri ve yeni 18-55mm AF-P lensli kamera merceği paketi ile birlikte, kameradan mobil aygıta kolay görüntü aktarımı sağlayan bir teknoloji olan SnapBridge’e sahip. . Hâlâ mükemmel görüntü kalitesi elde edersiniz; Büyük, değişken açı dokunmatik ekranlı LCD; Ve HD video. Otomatik, manuel ve yaratıcı özelliklerin uzun bir listesini içeren bu DSLR, hem yeni kullanıcılar hem de deneyimli kullanıcılar için mükemmel bir seçimdir.

Tasarım: Kompakt ama işlevsel

Kompakt ve hafif olan D5600‘ün kalıbı 4.9 x 3.9 x 2.8 inç boyutlarında ve 14.7 ons ağırlığındadır. 18-55mm AF-P kit lensini ekleyin ve bir kilodan biraz fazla ağırlığa sahip olan çok yetenekli bir fotoğraf makineniz olacak. Seyahat için mükemmel bir arkadaş!

Kameranın handgrip bölümü, tek elle çekim için bile rahat ve güvenlidir. D5600, kamerayı kurduğunuz ilk saatin ötesinde, menü sistemine kazınmaya gerek kalmadan fazlaca harici kontroller sunar. Görüntü kalitesinden ISO’ya ve ötesine kadar tüm önemli ayarlara erişmenizi sağlayan “i” hızlı menü özelliği özellikle yararlı olacak.

Daha küçük elle bile, neredeyse tüm düğmeler ve kadranlara kolayca ulaşılabiliyor. Tek istisna kameranın yan tarafında, serbest bırakma modunun / otomatik zamanlayıcı düğmesinin, mercek serbest bırakmasının hemen altında olmasıdır. Ne yazık ki, her atıştan sonra otomatik zamanlayıcı modunu sıfırlamaya devam etmeniz gerekiyor.

Vizör, bu sınıftaki bir kamera için yeterince büyük ve parlak. Çerçevenin altında, çekim hızını ve diyafram açıklaması gibi çekim verilerini kolayca görüntüleyebilirsiniz. Ancak vizör, fotoğraf makinesinin çekimde yakaladığı şeyin sadece yüzde 95’ini kaplıyor.
D5600‘ün 3.2 inç, dokunmatik ekranlı, değişken açı LCD‘si gerçek bir bonus. Ekranı çizik ve lekelerden korumak için ekran fotoğraf makinesi gövdesine katlanır. Etkinleştirildiğinde, göz algılayıcısı gözünüzü vizörden çektiğinizde LCD’yi açar. LCD’nin parlaklığı da manuel olarak ayarlanabilir.

Dokunmatik işlevler duyarlıdır ve ayarlarda hızlı düzenlemelere izin verir. Canlı Görünüm modunda, dokunma ve dokunma deklanşörü de mevcuttur. Görüntü Kalitesi: Her zaman olduğu gibi mükemmel
D5600 kameranın fiyatı göz önüne alındığında çok iyi görüntü kalitesi sağlar. Standart Resim Kontrolüne ayarlandığında renkler doğru ve göze hoşça gelir. Bu günlük fotoğraf çekimi için iyi bir ayardır, ancak istediğiniz görünüme bağlı olarak daima diğer seçeneklerden birini seçebilirsiniz: Canlı, Nötr, Düz, Portre, Tek Renkli / Siyah Beyaz.
Test çekimleri, obtüratör veya diyafram öncelikli pozlama modlarını kullanarak dahil edilen NIKKOR 18-55mm AF-P objektif ile yakalandı. APS-C sensörü ve 1.5x kırpma faktörü ile bu objektifin odak uzaklığı 35mm-eşdeğer 27mm-82.5mm.
Kırmızılıklar bazen dijital kameralar için zorlayıcıdır, ancak D5600, Washington, D.C’deki Yayoi Kusama sergileri için görüntülenen bu kırmızı noktaları doğru bir şekilde yakalamıştır.

Video: Katı, ancak 4K yok

D5600‘ün giriş-orta seviyeli konumu, maksimum video kalitesini tam HD (1920 x 1080) seviyesinde tutar; ancak fotoğraf makinesi 60/50 / 24fps seçenek sunar. 3080ps’de VGA (640 x 424) olduğu gibi 1280 x 720’de 60fps’de HD de mevcuttur. Zaman aşımı özelliği eklendi.
Yerleşik stereo mikrofonun hassaslığı otomatik veya manuel olarak ayarlanabilir. En iyi ses için harici bir stereo mikrofonu kameranın 3,5 mm jakına takın. Kamera ayrıca rüzgar sesi azaltma için bir filtre barındırıyor. Önemlisi, D5600, videoyu. MOV formatında kaydeder ve bu da videoyu görüntülemeyi ve düzenlemeyi kolaylaştırır.
Manuel modda, yalnızca enstantane hızını ve ISO değerini ayarlayabilirsiniz. Olumsuz yön, obtüratör hızlarını ayarlarken kontrol kadranı tıklamalarını duyabilmenizdir. İyi haber, eğer Nikon AF-P 18-55mm objektife (AF-S objektiflere karşı) çekiyorsanız, objektiflerin otomatik netleme ve yakınlaştırma hareketlerinden kaynaklanan sesleri duyma olasılığınız daha düşük.
D5600’ün video kalitesi doğru renkler ve pürüzsüz çekimler ile oldukça iyi. Dokunmatik AF ve AF-F (sürekli AF) mevcuttur.
Parlak güneş ışığı ve su yansıması göz önüne alındığında, D5600’ün otomatik pozlaması bu sahnede mükemmel bir iş çıkardı.

SnapBridge: Paylaşım kolaylaştırıldı

D5600’ün ana güncellemelerinden biri Nikon’un SnapBridge teknolojisinin eklenmesidir. Bluetooth düşük enerjili / Bluetooth 4.0 (veya daha ileri bir sürüm) kullanan kullanıcılar kamerayı mobil cihazlara bağlayabilir. 1.20 sürümünde bulunan ücretsiz SnapBridge uygulaması, iOS (iOS 8.4 veya daha yenisi) ve Android (Android 5.0 veya sonraki sürümü) cihazları için kullanılabilir. Fotoğraf makinesinin belleniminin güncel olduğundan çok önemlidir Snapbridge.nikon. com adresinden uygulamaları indirmek için daha fazla bilgi ve bağlantı bulabilirsiniz.
Bluetooth kurulumu acısızdır. İsterseniz, kamera kapatıldığında bile bağlantı her zaman açıktır. Neyse ki, bu pilin çok fazla boşaltılmamasını sağlar. Fotoğraf makinesini kapattığınızda, sürekli açık bağlantı etkinse bir mesaj görüntülenir.
SnapBridge ile, tek tek görüntülerin tam çözünürlüklü veya 2-MP sürümlerini manuel olarak etiketleyip aktarabilir veya tüm görüntüleri otomatik olarak aygıta aktarabilirsiniz. İkincisi, her zaman açık olan bağlantıyı etkinleştirdiyseniz kamerayı kapattığınızda bile devam edecektir. Uygulama aynı zamanda, kredi ekleyebilir, saati cihazınıza ve kameraya senkronize edebilir ve – akıllı cihazın GPS yoluyla – konum bilgilerini ekleyebilirsiniz.
Genelde, işlem düzgün şekilde çalışır, ancak orijinal dosya aktarımında Bluetooth bağlantısı yavaşlayabilir – bazen bir yüksek çözünürlüklü dosya için bir dakikaya kadar sürebilir. Kameradan mobil cihaza 2 MP’lik dosyaları taşımak oldukça hızlıdır (belki 5-10 saniye veya daha az sürebilir).
Akıllı telefonunuzu uzaktan kumanda olarak kullanmak için bir Wi-Fi bağlantısı da kurabilirsiniz. Temel olarak, bir odak noktası seçebilir ve deklanşörü telefonunuzu kullanarak uzaktan tetikleyebilir, ancak bu konuda. Bluetooth bağlantısı kurulumu kolay olmakla birlikte, Wi-Fi’yi etkinleştirmek biraz daha karmaşık ve potansiyel olarak zararlıdır.

Performans ve Pil Ömrü

D5600, başlangıç ​​saatinden otomatik odaklamaya kilitlenmeye kadar genellikle tepki verir. Kesintisiz seri çekim modu, saniyede 5 kare (JPEG ve 12 bit NEF / RAW) veya 4 fps (14 bit NEF / RAW) çeker; bu, özellikle sürekli AF’de – hareketli nesneleri, örneğin dansçı. Beklendiği gibi, Canlı Görünüm’deki otofokus vizörü kullanırkenkinden yavaştır.

f/7.1, 1/500, ISO 1250

Pil ömrü, CIPA dereceli 820 çekimde oldukça iyi. Bir tam gün çekimden sonra bile bol miktarda enerji kaldı.

Alt çizgi

D5600, bir dizi DSLR kullanıcısına hitap edecek uygun fiyata sahip oldukça yetenekli bir kameradır. Yeni başlayanlar, çekimlerden iyi fotoğraflar çekmeyi kolaylaştıracak ve daha gelişmiş kullanıcılar fotoğraf makinesinin çan ve ıslıklarını takdir edecekler. Görüntüleri düzenli olarak paylaşan kullanıcılar, SnapBridge ile kameralardan sosyal medyaya ne kadar kolay geçtiğini takdir edeceklerdir.
Elbette, görüntü kalitesi herhangi bir kameranın anahtarıdır ve D5600 hayal kırıklığına uğratmaz. Ve kompakt ve hafif gövdesi, seyahat ederken, şehri dolaşırken ya da dağda yürüyüş yaparken sizi tartmaz. SnapBridge’in dahil edilmesi ve dokunmatik ekran seçeneklerine bir miktar baskı yapılması mevcut D5500 kullanıcılarını yükseltmeye motive etmek için yeterli olmayabilir, ancak genel olarak bu harika bir DSLR.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz