ABD’NİN EN BÜYÜK 3 İNTERNET SERVİS SAĞLAYICISI AÇIKLAMA YAPTI

Şimdiye kadar muhtemelen duyduğunuz gibi haberde, internet servis sağlayıcılarının tarama geçmişi gibi kişisel müşteri verilerini satmasını engelleyen FCC(Federal İletişim Kurulu- Geniş bant gizlilik kuralları-) kurallarını kaldırmak için bu hafta başlarında oy kullandı. Doğal olarak, birçok Amerikalı bu olaya tepki göstermişti. Şu anda Comcast, AT & T ve Verizon gibi birçok ISS(İnternet Servis Sağlayıcısı), müşterilerin gizlilik konusunu güvence altına almak için proaktif hale geliyor ve kullanıcıların internet tarama verilerinin satılmayacağını söyleyen açıklamalar yayınlıyor.

FCC gizlilik kurallarındaki değişiklikle ilgili telaşla, ISS’lerin müşterilerden izin almadan, İnternet tarama geçmişlerini satacak olması kullanıcıların yüzlerine kaynar su dökülmüş gibi hissetmelerine neden olmuştu. ABD’deki en büyük üç ISS şirketleri, Comcast, AT & T ve Verizon, müşterilerin öfkelerini önlemek için kendi gizlilik politikalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Comcast:

“Genişbantlı müşterilerimizin web gezinme geçmişlerini satmıyoruz. Bunu FCC kuralları kabul edilmeden yapmadık ve bunu yapmayı planlamıyoruz. ”

Gerard Lewis, Kıdemli Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter Yardımcısı ve Baş Gizlilik Sorumlusu

AT & T:

AT & T‘nin gizlilik koruması, bugün beş ay önce FCC kuralları kabul edildiğinde olduğu gibi aynı. [Biz], kişisel bilgilerinizi herhangi bir amaçla satmayacağız.”

Bob Quinn, Dış ve Yasama İşlerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı

Verizon:

Verizon, müşterilerimizin kişisel web tarama geçmişini satmıyor. Böyle birşey söz konusu olmayacak”

Karen Zacharia, Baş Mahremiyet Görevlisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz