İnternet aleminin en çok üyeye sahip sosyal medya sitelerinden birisi olan Instagram‘ın bir fotoğraf ve video paylaşma platformu olarak görev yaptığı düşünüldüğünde elbette mobil cihazları merkezine alan bir politika izlemesi abes değil. Ancak sitenin web versiyonunda uzunca bir süredir önemli bir eksiklik bulunmaktaydı.

Web versiyonuna giren az sayıdaki kullanıcı ilginç bir şekilde sitede etiket ya da kişiler arasında arama yapamıyordu. 300 milyon civarında aktif üyesi bulunan bir sosyal medya servisinin böylesine bir eksikliği gidermemiş olması ise şaşırtıcı görülmekteydi. Ancak resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruda bu sorunun ortadan kalktığı açıklandı.

Bu sayede reklam gelirlerini de hatırı sayılır miktarda artırmak isteyen site yönetimi, mobil uygulamadakine çok benzer bir arama motorunu devreye soktu. Herkesin bildiği gibi site bir süre önce sosyal medya devi Facebook tarafından 1 milyar dolar ödenerek satın alınmıştı. Elbette bu satın alma işlemi sitenin kullanıcı sayısında da önemli ölçüde bir artış sağladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz