Sosyal medya hesaplarının artması ve birbirleri ile rekabete girişmeleri, büyük finansal durumların oluşmasına neden oldu. En büyük olan kendine en yakın gördüğü diğer sosyal medya hesabını satın almaya başladı, birbirlerine davalar açmaya başladılar vs. Tabi bundaki etkenlerin en önemlisi rağbet görmeleridir. Hangi paylaşım sitesi olursa olsun, milyonlarca kullanıcıları var. Gitgide artan kullanıcı sayıları, yakın zamanda hangi boyutlara ulaşacak, merak etmiyorum değil. Tabi bu paylaşım sitelerinde paylaşım yapılan konular da oldukça çeşitlilik göstermeye başladı. Eğlenceden siyasete, spordan dini konulara kadar birçok konu sosyal ortamlarda tartışılıyor ya da haklarında paylaşımlar yapılıyor.  Bu da kişilerin kendi öz hesaplarının dışında farklı hesaplar da açmaya başlamalarına neden oldu.

Diğer bir neden olarak da adını tam olarak koyamadığım, fakat özentilik diyebileceğim bir durumu örnek verebiliriz. Mesela çok ünlü bir sanatçının adına başka bir hesap açmanın ne gibi bir amacı olabilir anlamış değilim. Herhalde bir takım kişisel bozukluğu olan insanlar bunu yapıyordur, başka aklıma bir şey gelmiyor çünkü. Belki de normalde fazla arkadaşı yoktur, fazla rağbet görmüyordur ve bu yüzden söz konusu ünlü kişiyi kullanıyordur. Belki de dolandırıcılık yapmak isteyebilir. Ya da o isimde açtığı hesabı gerçek kişiye satmak isteyebilir. Fakat durum artık böyle değil bilmelerinde fayda var. Herhangi bir sosyal paylaşım sitesi, kişi ispatladığında, adına açılan tüm sahte hesapları kapatıyor. Instagram da aynı durumu gerçekleşiyor. Amansızca açılan sahte hesapları bir bir kapatıyor. Haliyle böyle yapması da gayet doğal. Mesela ben çok ünlü biri olsam, Instagram hesabı açmak istediğimde, ismimde açılan diğer hesapları görsem, elbette sinirlenirim. Bir şekilde Instagram’dan söz konusu sahte hesapları kapatmasını isterim, sağlarım da. Bir de çok merak ettiğim bir konu daha var. bu sahte hesapları açan kişiler, Instagram hesaplarında ne paylaşacaklar?  Yani asıl kişinin fotoğraflarını internetten bulup indirerek, sonra da Instagram’da mı paylaşacaklar? Bu süreç size de komik geldi değil mi? Bu şey gibidir, hani yoğurdun mayalanmasında süt ve çok az miktarda yoğurt gerekiyorsa, ilk yoğurt nasıl yapıldı? Belki örnek çok uzak bir konuda olabilir ama bana göre tam da yerinde oldu. Bu insanlar başkaları üzerinden kendilerine prim sağlamaya çalışıyorlar. Yani amaçları olmasa bile başkalarının isimlerini kullanmak bana pek doğru gelmiyor. Kısaca sahtekârlık diyebilir miyiz? Kimse kendi hayatında içgüveysi istemez. Instagram’ın da sahte hesapları kapatması bu yüzden son derece normal.

instagram125454

Ünlü kişilerle de kalmayıp başka kişileri ya da kurumları taklit ederek gelir sağlamaya çalışan akıllı insanlarımız da var. para talep ediyorlar, yardım çağrısında bulunuyorlar vs. haliyle bizim insanımız da çabuk kanıyor. İyilikseveriz biz. Bu sahte hesaplara hemen inanıyoruz. Hemen olaya dâhil olmayı istiyoruz. Sonuçta da doğal olarak zararlı çıkan hep biziz. Instagram bu yönde çalışmalarını her gün arttırarak sürdürüyor. Sahte hesaplar hakkında gelen şikâyetler gün be gün artıyor çünkü. Hepsini birer birer kapatmak zor bir durum gibi olsa da Instagram’ın bu sistemi oldukça yerinde. Ne olursa olsun tespit edilen her hesap kapatılmalı. Yoksa dünyadaki 7 milyar kişinin her biri Instagram kullansa, eminim 20 milyardan fazla Instagram hesabı olurdu. Yani bu da hoş olmazdı. Bir de kim sahte, kim gerçek anlamak da iyice zorlaştı. Sürekli hesaplar arası bir kargaşa. Millet kimi takip edeceğini bilemez oldu. En iyisini Instagram yapıyor. Oldukça yerinde bir davranış.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz