FACEBOOK’TAN YENİ İKİNCİL HABER AKIŞI

Facebook, bazı insanların ana ekranına yeni bir simge ekledi. Roket simgesi olan kullanıcılar, ekranın altında, ne yapılacağı veya ne anlama geldiği hakkında hiçbir ipucu olmaksızın küçük bir roket görüyor. Roketi tıklamak, haber akışının değiştirilmiş bir haliyle sonuçlanıyor gibi, ancak geleneksel yayın hala onun yanında bulunmakta.

Bu sekme esas olarak ikinci bir Haber Kaynağı‘dır. – arkadaşlarınızdan herhangi bir yayın veya bebek fotoğrafı olmadan- Bunun yerine, Facebook, haber kaynağınızda halihazırda beğendiğiniz ve izlediğiniz videolara gibi yalnızca önerilen videoları ve makaleleri görüntülemek için bu sekme kullanılacak.

Bir şirket sözcüsü , Facebook‘un geçtiğimiz haftalarda dünyanın farklı yerlerinde yeni sekmeyi sessizce test ettiğini söyledi.

Şirket sözcüsü: , “Popüler makale, video ve fotoğrafların kendileri için ilginç olabilecek içeriğe dayalı her bir kişi için özelleştirilmiş tamamlayıcı bir yayın test ediyoruz. İnsanlardan, henüz birbirleriyle bağlantılı olmayan yeni içeriği keşfetmek için kolay bir yol istediklerini duyduk.” dedi.

Facebook sıklıkla, 1.8 milyar kullanıcısının hepsine güncellenmeyen değişiklikleri belli bir test aşamasına koyar. Fakat ABD’dekiler dahil olmak üzere daha fazla insan roket sekmesini görmeye başladıkça, Facebook bu özelliği herkes tarafından kullanılabilir hale getirmek zorunda kaldı ve buna çok yaklaştı.

İkinci bir Haber Kaynağı oluşturmak, Facebook‘ın reklam işinde göze çarpacak bir tehdidi aşmasına yardımcı olabilir. Şirket, News Feed’e dahil olabilecek reklamların sınırına yaklaştığını ve bu yeni sekmenin videolarda ve hikayeler arasında daha fazla reklam göstermesine izin verebileceği konusunda uyarıda bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz