Basit İnceleme
Full Model İsmi Canon EOS Rebel T7i (EOS 800D)
Çözünürlük: 24.20 Megapixels
Sensör Boyutu: APS-C
(22.3mm x 14.9mm)
Kit Objektif: 3.06x zoom
18-55mm
(29-88mm eq.)
Vizör: Optical / LCD
Native ISO: 100 – 25,600
Extended ISO: 100 – 51,200
Deklanşör: 1/4000 – 30 seconds
Max Diyafram: 4.0 (kit lens)
Boyutlar: 5.2 x 3.9 x 3.0 in.
(131 x 100 x 76 mm)
Ağırlık: 26.3 oz (747 g)
includes batteries, kit lens
Stok Durumu: 04/2017
İmalatçı: Canon
Ortalama fiyat:  $800

Canon T7i First Shots

En yeni Rebel serisi kamera olan Canon T7i (Avrupa için EOS 800D veya Japonya için Kiss X9i), aynı anda duyurulan EOS 77D’nin yanında en yeni DIGIC 7 görüntü işlemcisini içeren ilk EOS DSLR modelidir. İnceleme birimimizi elimize aldık ve göz kamaştırıcı Canon T7i İlk Atış serisi laboratuvar test görüntülerini paylaşmaya hazırız.

T7i, işlemci beygir gücü bölümünde bir yükseltme yapmasına rağmen, yine de 2015’ten önceki T6i ve T6 modellerinde barındırılan benzer bir 24.2 megapiksel APS-C görüntü sensörü ile eşleştirildi.  Bununla birlikte, yükseltme sayesinde, ISO menüsü, ISO 100-25,600 arasında genişlemiştir.

Aşağıda sizin için hazır olan birkaç hızlı karşılaştırmaya sahibiz, ancak Canon T7i First Shots’u test ettiğimiz diğer kameralarla karşılaştırmak için lütfen kullanışlı Comparometer’i ziyaret edin.

Canon T7i vs. Canon T6

Taban ISO (100): Canon T7i (solda) vs. Canon T6′ (sağda)
ISO 3200: Canon T7i (Sol) vs. Canon T6s (Sağ)

Canon T7i vs. Nikon D5600

Base ISO (100): Canon T7i (solda) vs. Nikon D5600 (sağda)
Base ISO (100): Canon T7i (solda) vs. Nikon D5600 (sağda)

Canon T7i İncelemesi – Genel Bakış

Neredeyse iki yıl önce, Canon yeni özelliklerini paylaşan Rebel T6i ve T6s DSLR’lerini başlattı.

Ayrıca, Canon’un giriş seviyesi EOS Rebel serisinin en üst noktası ile meraklı ve yönlendirici EOS serisinin alt uçları arasındaki çizgiyi bulanıklaştırdılar. Şimdi, şirket 24 megapiksellik Canon Rebel T7i’yi piyasaya sundu ve giriş seviyesi ve meraklısı DSLR’ler arasındaki bu bölüm daha da bulanıklaştıracak.

Yeni  amiral gemisi aslında EOS 77D-lite

Canon T7i’nin özelliklerine bir göz atın ve onları bu kamera ile kıyaslayın; ikisi arasında farklılık gösteren özellikleri listelemenin daha hızlı olduğunu göreceksiniz.  Ve daha yüksek fiyatlı EOS 77D paylaşıldığından beri, Canon T7i, Rebel hattı için bir çok ilke imza atıyor.  Şirketin 45 noktalı tüm cross-type otofokus sisteminin yanı sıra ilk olarak Dual Pixel CMOS otofokus özellikli ilk Rebel modeli. Ayrıca Canon’un DIGIC 7 görüntü işlemcisine yer veren ilk Rebel modelidir.

Canon T7i ve kardeşi EOS arasındaki bazı önemli farklar

Tabii ki, Canon T7i, EOS 77D’nin biraz daha pahalı olduğu bir Rebel sınıfı pricetag’a da sahip. Durum böyle olunca, Canon şaşırtıcı bir şekilde daha pahalı model için bazı özellikleri saklı tutmadı. Canon T7i‘nin EOS kardeşinin AF-On düğmesinin yanı sıra kameranın Hızlı Arama kadranı ve kilitleme anahtarı yok. Üst güverte durum göstergesi yokluğunda, LCD aydınlatma düğmesinin ne olacağını, bunun yerine arka panel LCD’nin ekran kontrolü olarak kullanıyor. Arka panel düğmesi düzeni de EOS 77D’den biraz farklıdır çünkü Rebel T7i, kardeşinin Hızlı Kontrol kadranı ve şalterinden yoksun olduğu için biraz daha boş alana sahip.

Canon T7i ayrıca EOS 77D’den daha az özel fonksiyona sahiptir ve toplamda on adet özelleştirilebilir fonksiyona sahiptir ve daha üst seviye kardeşleri kadar pek özelleştirilemez.  (Ağırlık farkı büyük değildir, ancak bir gezi yapmak için çok fazla yükünüz varsa, hafifliği yardımcı olacaktır.)

Diğer açılardan Canon T7i, kardeşinin özelliklerinin çoğunu önemli ölçüde daha düşük bir fiyatla sunuyorç

Bu ana noktaların ötesinde – ve şüphesiz başka yerde daha küçük farklılıklar var – Canon T7i, EOS 77D’nin sunduğu özelliklerden en iyi şekilde daha az paraya sahip olmasını sağlıyor. Her iki kamera da aynı 24.2 megapiksel, APS-C boyutlu görüntü sensörünü paylaşıyor ve aynı DIGIC 7 görüntü işlemcisini kullanıyor.

Bu, ISO 100 ila 25,600 eşdeğer duyarlılık aralığı sağlar ve aynı zamanda her ikisinde de aynı patlama yakalama performansı sağlar. Canon Rebel T7i, EOS 77D’de olduğu gibi, tek servo AF’de saniyede altı karelik bir çekim yaparken sürekli servo AF, 3.5 veya 4.5 fps’lik bir çekim yakalama seçeneği sunuyor.

Her iki kamera da birbiri ile aynı pentamirror vizör tasarımına sahip ve aynı 45 noktalı, hepsi çapraz tipi otofokus sistemi vizör göstergeleriyle tamamlanmış. Çiftin her ikisi de Canon’un Çift Piksel CMOS AF sistemi özelliğine sahip ve üreticinin iddia ettiği asgari zamanın yalnızca 0,03 saniyede bir odaklama yapmasına olanak veriyor.

Arka panellerinde hem Canon Rebel T7i hem de EOS 77D aynı 3.0 inç değişken açılı dokunmatik ekranlı LCD monitörü paylaşıyor. Ayrıca, her iki model de hızlı ve basit görüntü paylaşımı için Wi-Fi, Bluetooth ve Yakın Alan İletişim radyolarını paylaşıyor.

Canon T7i İncelemesi – Teknik Bilgiler

Sensör

Canon Rebel T7i, önceki nesil kamerada kullanılan çözünürlük ile aynı çözünürlüğe sahip 24,2 megapiksel APS-C CMOS görüntü algılayıcıya dayanıyor. Görüntü algılayıcısı, bir kamerada tüketicilere yönelik makul bir seçim olan moire ve sahte renk efektleriyle mücadeleye yardımcı olmak için en ince detayları bulanıklaştıran bir alçak geçiren filtre ile örtülüyor. 22.3 x 14.9mm sensörün toplam çözünürlüğü 25.8 megapiksel ve 3: 2 en-boy oranı vardır. Piksel aralığı yaklaşık 3.72μm’dir ve bir RGB Bayer renk filtresi kullanılıyor.

İşlemci

Canon T7i‘nin görüntü sensöründen beklenen çıktı, şirketin şu anki nesil DIGIC 7 görüntü işlemcisi tarafından işleniyor.

Duyarlılık

Bu sensör ve işlemci eşleştirmesi, bu aralığı en fazla ISO 51.200’ye kadar genişletebilme yeteneğiyle, varsayılan olarak en az ISO 100 eşdeğerinden en fazla ISO 25.600 eşdeğerine kadar her şeyi kapsayan geniş bir hassasiyet aralığı sağlayabilir – görüntü kalitesi birincil kaygınız değilse eşdeğerdir.

Performans

En hızlı şekilde, Canon T7i, tekli servo otomatik odaklamayla saniyede altı kareyi yakalayabilir; yani, ilk çerçeve yakalandıktan sonra odaklamanın ayarlanmadığı anlamına gelir. Sürekli otomatik odaklamayı etkinleştirmek bu hızı maksimum 4.5 fps’e düşürürken, düşük hızlı sürekli mod 3.0 fps’de çekim yapabiliyor.

JPEG görüntüleri için tampon derinliği, UHS-I uyumlu flash kartıyla çekildiğinizi varsayılarak, yalnızca mevcut kart alanı ve güç ile sınırlıdır.

Optik

Şirketin yakın geçmişteki APS-C DSLR ürünlerinde olduğu gibi, Canon T7i‘de tam çerçeve veya alt çerçeve optikleri kullanabilen Canon EF / EF-S uyumlu bir lens takma parçası bulunuyor. Buna rağmen, (diğer Canon DSLR modellerinde olduğu gibi) Rebel T7i, Canon’un ayna içermeyen fotoğraf makineleri için tasarlanmış EF-M lenslerini kullanamaz.

Otomatik netleme
İkinci nesil çalışan Canon T7i, otofokus bölümünde büyük bir gelişme kaydetti. (Veya vizörden çekim yapmaktan, canlı görüntü modunda desek doğrudur.)

Vizörle çekimle başlayalım. Burada, Canon T7i, görüntü çerçevesinin büyük bölümünde toplam 45 öz odak noktası sağlayacak özel bir faz algılama otofokus sensörüne ihtiyaç duyuyor ve hepsi de yatay ve dikey eksenlerdeki ayrıntılara duyarlı çapraz türleri içeriyor. Bunların 27 noktası f / 8’e işliyor (her iki eksende de ancak dokuz olmasına rağmen) ve merkez nokta, f / 2.8 veya f / 5.6’yı destekleyen çift çapraz bir tiptir.

Özel PDAF sensörü -0.5 ila 18 EV arasında bir çalışma aralığına sahipken, en merkez noktası f / 5.6’da -1 ila 18 EV, f / 2.8’de -3 ila 18 EV’yi yönetebilir. Odak noktaları otomatik, elle seçilebilir veya üç veya dokuz AF zonu olarak gruplandırılabilir. Otomatik odaklı yardımcı aydınlatma, T7i’nin dahili, açılır flaş patlamasının aralıklı ateşlenmesiyle sağlanmaktadır.

Bu arada canlı görüntüleme moduna geri dönen Canon T7i, bugüne kadar tüm EF ve EF-S lensleri ile çalışan görüntü algılayıcısı üzerindeki faz tespit otofokus piksellerini kullanmak için Canon’un Çift Piksel CMOS AF teknolojisini kullanıyor. Kontrast tespit otofokus sağlanmıyor, ancak seçtiğiniz nesneyi hassasiyetle keskinleştirebilmenize yardımcı olmak için opsiyonel 5x veya 10x odak büyütme fonksiyonuyla elle odaklanabilmektesiniz.

Ölçüm

Bu hem zorlu kişilerin maruz kaldιrιlmasιyla hem de cilt tonlarının yerini belirleyerek (ve böylece en cazip sonuçlar için pozlamanın değiştirilmesine izin veren nesnelerin bulunduğu yerler) yardımcı olur.

Vizör

Canon T7i, çoğu tüketici DSLR’sinde olduğu gibi, daha parlak, daha ağır ve daha pahalı bir pentaprizme karşın pentamirror bir optik vizöre sahiptir.

Eyepoint yaklaşık olarak 19mm’dir (göz mercek merkezinden -1m-1’de) ve -3.0 ile + 1.0m-1 arası bir diyoptik ayarlama vardır. Vizörde bir LCD yer paylaşımı, ana LCD ekrana geçmek zorunda kalmadan, AF noktaları ve AF alan çerçeveleri, nokta ölçüm çemberi, elektronik seviyesi, ızgara, en-boy çizgileri ve titreşim de dahil olmak üzere size cömert bir bilgi yelpazesi sunmanıza olanak tanımaktadır.

Eşzamanlı olarak piyasaya sürülen EOS 77D’deki vizörden farklı olarak, Rebel T7i‘de kullanılan vizörün vizör gözlüğünün yanında bir yakınlık sensörü bulunmuyor. Bu fark, parlamayı önlemek ve bulucu ile çekim yaparken pil ömrünü artırmak istemeniz halinde LCD’yi devre dışı bırakmak için üst güvertedeki özel bir düğmeyi kullanarak ekran modunu manuel olarak değiştirmeniz gerektiği anlamına gelmektedir.

Film

Rebel T7i, T6i’nin 30p’lik değerini iki katına çıkararak saniyede 60 kareye kadar bir oranda Full HD (1.920 x 1.080 piksel) çözünürlüğe kadar yüksek tanımlı filmler çekme olanağı sağlar. 30p ve 24p oranları Full HD’de de mevcut ancak önceki fotoğraf makinesinde bulunan 25p hızında mevcut değil. HD çözünürlükte (1,280 x 720 piksel), 30p veya 60p oranları seçilebilirken, VGA (640 x 480) modu şimdi 30 fps’de sabitlenmiştir.

Klip başına kayıt süresi 29 dakika 59 saniye ile sınırlıdır. Bir exFAT dosya sistemi kullanmadığınız sürece maksimum film dosyası boyutu 4GB’tır, ancak T7i daha önce bahsedilen zaman sınırına kadar kesintisiz olarak bir sonraki dosyalar oluşturmaya başlayacak.

Ekran

Geniş açılardan görüntülemeye izin veren artikülasyon mekanizması sayesinde (tabii ki uygun bir mercek kullandığınız varsayılarak) selfie dostu olur ve lekelere veya küçük darbelere karşı az miktarda koruma sağlamak için içe doğru kapatılabilir.

Canon T7i, üst tarafta bulunan ve temel kamera ayarlarını hızlıca bir bakışta gösteren EOS 77D’nin ikincil, tek renkli LCD panelindense yoksundur.

Flaş

Canon T7i, yakınlardaki nesnelere biraz daha fazla ışık tutmanıza yardımcı olmak için vizörün pentamirror gövdesinin üzerinde geleneksel konumda bulunan yerleşik bir pop-up flaş içeriyor. Dahili flaş, ISO 100’de 12 metrelik bir kılavuz numarasına sahiptir ve optik kablosuz flaş kurulumunda ana olarak da kullanılabilir.

Elbette, üst güverte üzerinde harici flaşlarla kullanmak için flaş sıcak girintisi da var. E-TTL II flaş ölçümü kullanılır ve flaş pozlama telafisinin +/- 2 EV’i 1/3 veya 1/2 EV basamakları da mevcuttur.

Yaratıcılık

Canon Rebel T7i, tıpkı bir DSLR fotoğraf makinesinden bekleyebileceğiniz her zamanki yaratıcı seçenekleri sunuyor.

Şüphesiz, Program (Program Kaydırmalı), Diyafram öncelikli, Deklanşör önceliği veya tamamen Manuel pozlama modlarını seçebilirsiniz. Ayrıca, Sahne Akıllı Otomatik veya Yaratıcı Otomatik modları, bir Flaş Kapalı modu ve ayrıca Mod kadranında kendi konumları ile dört Sahne modu seçeneği olan bir seçenek var: Dikey, Yatay, Yakın Çekim ve Spor. Buna ek olarak, yedi sahne moduna daha fazla erişim sağlayan bir Sahne konumu ile toplam on filtre türü sunan Creative Filters konumu mevcuttur.

Kablosuz bağlantı
Canon T6s, kamera Wi-Fi ve NFC’yi amiral gemisi Rebel fotoğraf makinesine getirdi ve şimdi Canon T7i‘e, Bluetooth’u ekledi. Ve hepsini, fotoğraflarınızı akıllı telefonunuza veya tabletinize – ve oradan da sosyal paylaşım ağlarına – mümkün olduğunca çabuk ulaştırabileceksiniz.

Kablolu bağlantı

Canon T7i‘deki kablolu bağlantı, USB 2.0 Yüksek Hızlı veri bağlantı noktası ve bir Tür-C HDMI yüksek çözünürlüklü video çıkışı içerir. Daha önceki T6i’den farklı olarak standart tanımlı görüntüler için artık herhangi bir destek yok.

İkinci bir kapak, kablolu bir uzaktan kumandalı jakı ve bir 3.5 mm stereo mikrofon girişi kapsamakta; ancak kulaklık girişi yoktur. Elbette Rebel T7i, harici flaş üniteleri ve diğer ayakkabı montaj aksesuarları için özel bir sıcak girintisi içermektedir.

Depolama
Görüntüler ve filmler SDHC, SDXC ve UHS-I kartlarıyla uyumlu tek bir SD kart yuvası sayesinde Güvenli Dijital kartlarda depolanır. Canon T7i, Eye-Fi kartlarını da destekliyor; ancak kamera içi Wi-Fi bağlantısı da göz önüne alındığında, bir tanesini kullanmak için çok az sebep var gibi görünüyor.

Hareketsiz görüntüler, ham veya JPEG formatlarında veya ikisini birden eşzamanlı olarak depolayabilir. Filmler, MP4 formatında, video sıkıştırma için bir MPEG-4 AV / H.264 codec’i ve ses için AAC stereo kullanılarak saklanmaktadır.

Güç
Güç, tescilli bir LP-E17 lityum-iyon pil takımının (T6i’nin önceki bölümlerinde kullanılan model) nezaketinde geliyor. Pil ömrü optik vizörü kullanırken şarjla ya da canlı görüntü modunda 230 fotoğrafta, her iki 73 ° F’de ve% 50 flaş kullanımı ile çekildiğinde 600 atış olarak derecelendirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz