5G Bağlantı Amerika’ya Geliyor

5G bağlantı ABD’ye geliyor, bu da bir cafe’de otururken 4K’da birden çok şeyi stream etmek isteyenler için iyi bir haber. Tüm büyük cep telefonu şirketleri şu anda kimlerin yorum bölümünde “İlk!” yayınlayacaklarına göre konumlarını değiştiriyor ve AT&T bahisleri arttırıyor.

AT&T, Straight Path Communications’ı Satın Aldı

AT&T, 5G için kullanılabilecek önemli kablosuz spektruma sahip olan Straight Path Communications’ı satın almak için 1.25 milyar dolar harcadı. AT & T anlaşmayı tüm hisse senetlerini kullandı; yani nakit rezervlerini tüketmek zorunda kalmadı, ancak bunun sizi aldatmasına izin vermeyin: şirket için kablosuz teknolojide önemli bir yatırım.

Straight Path yelpazesi, 5G için gigabit hızlar sunmak için kritik öneme sahip olarak yaygın olarak görülen milimetre dalga bandıdır. Kablosuz taşıyıcılar için, 5G, evdeki internetin ana tedarikçisi olarak kablo şirketlerini değiştirme potansiyelini ortaya çıkarıyor. Fiber hatları kurmak için sokakları kazmak pahalı, zaman alıcıdır. Bölgesel tekellere katkıda bulunurken, eve internete sokmak için kablosuz bağlantıları kullanmak daha kolay.

Google’ın kablosuz iletimini kendi Google Fiber ev internet servisinin yerine test etmeye başlamış olduğu bildirildi ve kesinlikle herkesin ağzında dedikodu halinde. 5G şüphesiz kablosuz aygıtlar için 4G’den büyük bir yükseltme olacaktı ve başlangıçtaki odağı burada olacaktı. Ancak taşıyıcılar, yeterince büyük ve istikrarlı ağlar kurabilirlerse, yalnızca kablosuz planlardan çok daha fazlası olacaktır.

AT&T‘nin bu hamlesinin sonuçlarını gelecek günlerde göreceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz