Akıllı telefon firmaları buna karşılık daha güvenli akıllı telefonlar üretmek için şimdide Biyometrik Kimlik Doğrulama uygulamasını devreye soktular.

Günümüz teknoloji ilerledikçe Teknoloji’de tehlikelere açık durumda oluyor. Bu güvenliği artırmak içinde telfon imalatçıları ürünlerini daha korumalı daha güvenli hale getirmek için sıkı bir çalışma içine girdiler. Hackerler sıkı bir çalışma ile Akıllı telefonların içine sızmak için çalışıyorlar. Akıllı telefon firmaları buna karşılık daha güvenli akıllı telefonlar üretmek için şimdide Biyometrik Kimlik Doğrulama uygulamasını devreye soktular.

Yahoo Labs mühendisleri akıllı telefonun şimdiye kıyasla daha güvenilir bir şekilde kullanılması için akıllı telefonların bünyesine “Biyometrik Tarayıcı” entegre ettiler.

Biyometrik kelimesini sadece fotoğrafçıların tabelalarında gördüğümüz “biyometrik fotoğraf çekilir” ibaresinden tamamen farklı bir çalışma prensibine sahip olan biyometrik tarayıcı ile parmak izi, retina ve yüz tarayıcı sistemler en çok kullanılan biyometrik sistemler olarak ön plana çıkıyorlar.

Yahoo Labs mühendisleri ise akıllı telefonlarda bulunan parmak izi tarayıcısının yerine geliştirmiş oldukları biyometrik tarayıcı ile avuç içi, kulak, yumruk ve beş parmağı tarayarak akıllı telefonun kilidini açma, kapama işlevlerini yerine getirebiliyor.

Şimdilik test aşamasında olan biyometrik tarayıcılı akıllı telefon başarılı geçen testlerin ardından akıllı telefon firmalarının beğenisine sunulacak ve akıllı telefonlar yeni bir boyut kazanacak.

Kaynak: Ajanslar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz