Bildiğiniz üzere operatör şirketleri daha önceden herkese mesaj göndererek kullanmış oldukları cihazlarının 4.5G teknolojisine uygun olup olmadığını test etmeleri gerektiğini söylemişti.  Bununla beraber 4.5G’ye geçebilmeleri için neler yapılması gerektiğini anlatan bilgiler sundular kullanıcılar için.

Fakat SIM kartı ve telefonu uyumlu olduğu halde 4.5G’ye geçemeyen mobil kullanıcıların sayısı oldukça yüksek görünüyordu. Bunun nedeni ise telefonlarında yapmadıkları küçük bir ayardan dolayı oluyor. 4.5Gye geçmek için kayıt yaptıysanız eğer SIM kartınız da telefonunuz da uyumlu olduğu halde geçiş yapamadıysanız, Ayarlar menüsüne girip (telefonlara göre seçenek ismi değişebiliyor) Mobil Ağlar veya Hücresel ağlar seçeneğine açın. Burada yine cihazlara göre adı değişebilen, Tercih edilen ağ türü veya Şebeke Modu seçeneğine dokunun ve bu seçenekte LTE’yi seçin. Aşağıda da görseli mevcuttur.

4-5g-ayari-nasil-yapilir

Bu işlemi yaptıktan sonra kullanmış olduğunuz akıllı telefon otomatik olarak 4.5G teknolojisine geçecektir. Eğer halen geçiş yapılmadıysa eğer kullanmış olduğunuz hattın müşteri hizmetlerini arayarak gerekli işlemlerin ve izinlerin yapılmasını isteyebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz