3D Baskılı Araç 150 Kilometre Menzile Sahip

3D Baskılı Araç 150 Kilometre Menzile Sahip

Okurlarımızın bazıları geçen ay STRATI denilen 3D baskılı arabayı hatırlıyor olabilir. Bu hafta daha fazla detay ile yenilikçi araç 120 ve 150 kilometre gidebilme ve saatte 40 mil hıza ulaşabilme yeteneğine sahip.

Araba koltuk, vücut, şasi, çizgileri, orta konsol ve kaputu Uluslararası Üretim Teknolojileri Fuarı’nda geçen ay boyunca sadece iki günde 3D ile Chicago’da basıldı. Elektrik motor ile desteklenen otomobil Local Motors tarafından gelecekte benzer 3D baskılı arabaları 17.000 dolar civarında satmayı umuyor.

Local Motors Eylül 2014 yılında üretilen Strati’nin dünyanın ilk 3D-baskılı arabası dolduğunu söyledi. Bu, tek parça basılan aracın oluşması sadece 44 saat sürmüştü.  Bu kaynağın donanım üreticisi Local Motors ve Oak Ridge Ulusal Laboratuarı tarafından çevrimiçi işbirliği ile geliştirilmesi sağlanan bir üründü. IMTS 2014’te katılımcıların önünde Local Motors ekibi tarafından canlı olarak monte edilen araç, Cincinnati Incorporated ve tutkulu tasarımcılar ve mühendisler gibi dünya çapında bir topluluk tarafından oluşturuldu.

Strati IMTS 2014 de 3D-baskıyla spot olarak yapıldı ve otomotiv endüstrisini nasıl etkileyeceğini dünyaya göstermiş oldu. Otomobil satışlarında yerel tasarımdan üretime gitmek için daha az zaman alınabileceğini kanıtlamış oldu.

Yakın gelecekte, araç tasarımı bir üreticiye teslim edilecek ve ertesi gün onu almak mümkün olacak. Daha yaygın bir değişle 3D baskı olarak bilinen yapım, üretim otomotiv endüstrisi için bir sonraki adım olarak karşımıza çıkacak. Local Motors’un bu tasarımı sadece dünyanın gözleri önünde dikkat çekmek için yaptığını da unutmayalım.

Kaynak: slashgear

3D Baskılı Araç 150 Kilometre Menzile Sahip
3D Baskılı Araç 150 Kilometre Menzile Sahip
Paylaş
Önceki İçerikSamsung Kullanıcılarına Garanti Süresini Uzatma Fırsatı Sunuyor
Sonraki İçerikHTC RE Kamera Aksesuarları Göründü
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz