Facebook 360 derece video

Facebook’un patronu Mark Zuckerberg, F8 panelindeki sunumunda yepyeni bir sürpriz ile karşımız çıktı. F8 Panel konuşmasındaki 360 derece video desteğinin verilmesi ardından youtube’den sonra facebook’ta bu desteği vermiş oldu. Bilindiği gibi 360 derece video desteği bir videoda her yöne bakma anlamına geliyor.

Firmanın yıllık geliştirici konferansı F8′de şirketin CEO’su Mark Zuckerberg tarafından duyurulan 360 derece video desteği, video görüntüleme konusunda yeni bir devir başlatacak.

Sarmal video deneyiminin canlı yayınları da destekleyeceğini belirten Zuckerberg, F8 sunumu sırasında Oculus tabanlı 360 derece video tarayıcısından da söz etti.

Facebook, 360 derece video desteği sunan ikinci firma oldu
Sunum sırasında bu hizmetin son kullanıcıya ne zaman ulaştırılacağı konusunda bilgi verilmese de, Zuckerberg tarafından kısa bir demosu gerçekleştirildi.

Bilindiği üzere Google’da YouTube üzerinde 360 derece video desteğini ve bu sistemin Android işletim sistemli cihazların YouTube uygulamasında ve Chrome tarayıcısında desteklendiğini bildirmişti.

 

Facebook’un servisinde ise bu tür bir kısıtlama olması beklenmiyor. 360 derece video desteği ile facebook ne kadar başarılı olacak bilinmez ama bu özellik ile videoseverlerin hoşuna gitmiş olacak. 360 derece video hakkındaki düşüncelerinizi bizim ile paylaşınız, düşünceleriniz bizim için önemlidir, 360 derece video hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Facebook 360 derece video
Facebook 360 derece video

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz