Dünyanın en çok ziyaret edilen sosyal medya sitesi olan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, komşular tarafından park alanını işgal etmekle suçlanıyor.

Dünyanın en zenginler listenin 52. sırasında bulunan Zuckerberg Çinli eşi ile birlikte San Fransisco’da bulunan evini 10 milyon dolara restore etti. Fakat bu restore sırasında komşuların iddaalarına göre park alanı işgal edildi. Geçen sene 6 yatak odalı evini restore ettirmek için evinde çalışma başlatan Zuckerberg, inşaat ekibinin malzemelerini koymaları için 4-5 araçlık park sahasını işgal edeceği yönünde mahalle sakinlerine bilgi vermiş. Fakat bu konu ile ilgili farklı açıklamalarda bulunan Mark Zuckerberg’in komşusu Trafton Bean, Zuckerberg’in daha fazla park alanına sahip olmak için insanları para ile kiraladığını aynı zamanda çalışanların park alanlarında gece boyunca araçları ile beklediklerini ifade etti. Ayrıca Bean, çalışmalar boyunca yaklaşık olarak 50 kadar inşaat işçinin kulakları rahatsız eden matkap ve kaldırım sökme seslerinden de ciddi bir şekilde rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Bu konuda herhangi bir açıklamada bulunamayan Zuckerberg, yeni restore ettirdiği evinin keyfini çıkartmaya devam ediyor.

Ayrıca Zuckerberg’in evinin bir çok noktasında ve bulunduğu sokağın neredeyse her  yerinde güvenlik kamerasının bulunması da oldukça dikkat çekti. Bu kadar güvenlik kamerasına bu kadar ihtiyacın olması bir çok kişi tarafından gereksiz olarak görülse de Facebook’a ait bazı önemli bilgilerin Zuckerberg’in evinde bulunabileceğinden güvenliği az olduğunu düşünenlerde mevcut. Ama bana sorarsanız bu tarz kurumların başında ki kişilerin her zaman yoğun bir güvenliğe ihtiyaçları olmalıdır. Çünkü sosyal medya içeriklerinde dünyada ki birçok kişiye ait bilgi ve içerikler bulunmaktadır. Bu bilgilerin farklı ellere geçmesi ciddi problemler ve sıkıntılar doğurabilecektir. Bu nedenden dolayı güvenliğin hat safa da olması oldukça önemli bir etkendir. Bu sayede bilgiler daha korunaklı ve kolay bir şekilde dağıtılabilen bir ortamda bulunmayacaktır.

Kişi bilgilerinin yanı sıra Facebook’un ileriye dönük bir çok çalışmasını da Zuckerberg’in evinde barındırdığını düşünüyoruz. Yine aynı şekilde bu bilgilerin kaybedilmesi Facebook gibi büyük bir sosyal medya’nın geleceğini kesinlikle etkileyerek sıkıntıya sokacaktır. Bu sebepten dolayı güvenliğin bu denli yüksek olması bence normal bir davranıştır.

Paylaş
Önceki İçerikİpad Mini 3'ten Olumsuz Haber
Sonraki İçerikSamsung Galaxy Note 4
Baris Doganbay
8/8/1976 yılında Gazimağusada doğdum orta ve liseyide burda okudum 9 eylül üniversitesinden sonra kıbrısa geri döndüm yine Gazimağusada yaşamaktayım limanlar dairesinde gümrükte çalışıyorum 2 çocuk babasıyım yabancı dil olarak ingilizce bilmekteyim editörlük benim ayrı hobim