Tıp biliminde dünyanın sayılı ülkeleri arasında olduğumuz söylersek hiç de abartmış olmayız. Birçok üniversitemiz verdiği eğitim ve yaptığı bilimsel araştırmalar ile dünyada adından sık sık söz ettiriyor. Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından yapılan bir araştırma ise özellikle tümör tedavisi konusunda büyük bir yeniliğe imza atabilecek gibi görünüyor. Üniversite tarafından yapılan açıklamada Ulusal Bor Enstitüsü tarafından onaylanarak yapılan çalışamlarda yeni bir aşamaya geçildiği ve çalışmanın patentinin alındığı belirtildi.

Tedavi basit olarak anlatmak gerekirse, borun hedef tümör dokusuna muamelesi aracılığı ile işliyor. Bu muamele sonucu bor çeşitli atomlara ayrılıyor ve bu atomlar sağlıklı doku yerine tümörlü dokuyu yok ederek tedavi sağlıyor.

Tümör tedavisinde yepyeni bir umut kapısı yaratabileceği özellikle belirtilen bu metoda benzer metotlar Japonya ve Finlandiya gibi başka basit ülkelerde de klinik olarak denenmiş. Ülkemizde de üstüne konularak devam edilen bu çalışmanın sonunun iyi olmasını ve birçok insanın hayatını yakından ilgilendirecek olan bu tedavinin hayata geçebilmesini temenni ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz