Yüksek Çözünürlük Ve Kabiliyetli Deniz Altı Robotu

Yüksek Çözünürlük Ve Kabiliyetli Deniz Altı Robotu

Teknoloji artık belgesel çekimlerinde kullanılarak işleri oldukça kolaylaştırdı. Su altı robotları ile buz altındaki keşfedilmesini bekleyen dünyanın gün yüzüne çıkabilmesi için yüksek çözünürlüklü 3 boyutlu çekimler yapan bir sistem geliştirildi.

Antartikadaki buzulların önceden olandan daha kalın olduğunu kanıtlamak için uydu ile kontrol edilebilen, su altı robotları kullanarak bu tezlerini kanıtlamak istiyorlar. Bu ürün ile 3D harita çıkartılabilmesi için 500.000 metrekare taranması gerektiği ve bununla kolaylıkla yapacaklarını biliyorlar. 2 metre boyunda ve 200 kg olan bu cihaz ile daha önce ulaşılamayan yerlere kolaylıkla ulaşmak mümkün 20-30 metre buz altında kontrol edilebilme özelliği olan bu ürün buz yüzeyini tarayarak kalınlıkta meydana gelen değişikliklerini de kayıt edebilmekte.

Gelişmiş AUV deniz buz altı görünüm ve kayıt yazılımı ile navigasyon ve haberleşme açısından zorlu bir yeri kolaylıkla keşfedebilme özelliğine sahip. Yüksek manevra kabiliyeti olan bu deniz altı robotu kolayca denizin altında istenilen yerlere girebilmekte ve kullanıcısına rahat ve korusuz şekilde kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Deniz canlılarını da yüksek çözünürlükte kayıt etmesi dolayısıyla bu canlıların bulundukları ve yaşadıkları bölge ve yerleri kolayca kayıt edebilmektedir. Kaliteli ve yüksek izlenim potansiyeli olan belgesellerin çekiminde kullanılan bu ürün bilime büyük kolaylıkları getirmesi için titiz bir mühendislikle üretilmiştir.

Kaynak: Gizmag

Yüksek Çözünürlük Ve Kabiliyetli Deniz Altı Robotu
Yüksek Çözünürlük Ve Kabiliyetli Deniz Altı Robotu

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz