REKLAM ALMAK İÇİN EN AZ 10 BİN İZLENME

YouTube, içerik politikalarını ihlal eden korsan kanalları, para kazanmalarını zorlaştırarak ayıklayabileceğini umuyor.

Şirket, blog açıklamasında artık yeni kanalların eklediği videoların, en az 10.000 görüntülenme olmadan, reklam eklenilemeyeceğini ve dolayısıyla para kazanılamayacağını duyurdu. YouTube daha sonra kanalın reklam yayınlamasına izin vermeden önce YouTube kurallarına uyup uymadığını değerlendirecek. YouTube, içerik hırsızlığı ve sahte kanalları azaltmaya çalıştığını söyledi.

YouTube’daki ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Ariel Bardin, “Bir Youtuber kanallarında en az 10 bin  video görüntülemesi gerçekleştirdikten sonra etkinliklerini politikalarımıza göre video’yu inceleyeceğiz” dedi.

“Her şey güzel görünüyorsa, bu kanalı YPP’ye [YouTube İş Ortağı Programı] getireceğiz ve içeriğinde reklam yayınlamaya başlayacağız ve bu yeni eşiklerin hepsi birarada sadece kurallara göre oynayan içerik oluşturuculara, gelir getirilmesine yardımcı olacaktır.”

IHS’den reklam araştırması için kıdemli analist olan Qingzhen Chen, çoğu kanal sahibi için bir milyardan fazla kullanıcının bulunduğu Youtube’da, 10,000 görüş elde etmenin zor olmadığını söyledi.

YouTube’un neden bu işi yaptığını düşünmemiz gerekiyor. Yakın zamanda video içeriği ile ilgili bazı sıkıntılar yaşadık, bazı büyük markalar ve ajanslar reklamlarını çekti – bu sadece bu sorunlarla başa çıkmak için bir çaba.”

Yayıncılar gelişen teknoloji dünyasında, paralarını dijital ortamda harcayacaklar ve böylece – ve de haklı olarak- reklamlarının doğru içeriğin yanında olmasını isteyeceklerdir.

YouTube, Ortak Programı ve reklam gelir paylaşımını 2007’de başlattı ve site, münferit haklarında her yıl milyonlarca dolar kazanabilecek bir dizi “YouTube ünlü” unun oluşturulmasına yardımcı olurken hak sahiplerine milyarlarca dolar kazandırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz