Video kalitesi her geçen zaman diliminde çok geliştiğini ve sosyal video ağları bu hizmeti kullanıcılarına sunma yarışına girdi. Video paylaşımların en büyüklerinden Youtube 4k kaliteli videoları kullanıcılarına sunmaya hazırlanmaya başladı.

YouTube 60 fps ve 4K video kalitesini sunmaya hazırlanıyor. YouTube son en net,  kaliteli görüntülerin, nasıl bir izleme tecrübesi yaratacağını,  örneklerle kullanıcılarına sundu. YouTube kullanıcılarını yeni bir tecrübeye hazırlıyor. 60 fps ve 4K videolar artık YouTube’da video zevkinin doruğa çıkmasına sebep olacak. Şimdilik bazı müzik klipleri ve özel çekilmiş videolardan oluşan 3840×2160 piksel çözünürlükteki örnekler, çok yakında daha da çoğalabilecek. Yeni nesil akıllı telefonların çoğunun 4K video çekme özelliğini de göz önüne alırsak, 4K video paylaşımı kısa zamanda hızla yayılarak gerçekleşebilir.

YouTube yeni nesil kameralarla çekilmesi muhtemel olan tüm görüntü formatlarını desteklemek istiyor. Bunun en önemli sebebi teknolojiye ayak uydurarak kullanıcılarını memnun etmek ve sürdürülebilirlik sağlamak.

YouTube 2015 yılına hem alt yapısında hem de verdiği hizmette köklü değişiklikler yaparak girmişti. YouTube Üzerinden 360 Derece Şenliği Başladı haberimizde YouTube’un yeniliklerinden birini paylamıştık. 4K görüntü kalitesi de YouTube’un bu kararlı yapılanmasına yeni bir örnek teşkil ediyor.

youtubedan-4k-kalite-devri-videolarini-yayinladi
Youtube’tan 4K video kalitesi

 

YouTube’da 4K video neye benziyor örnekler aşağıda. Örnekler, bir oyun içi görüntü ve bir müzik video klibi olarak paylaşılmış. Videoları izlemeden önce YouTube video göstericisinin ayarlarını 4K’ya almanızı öneriyoruz. Ancak videoları izlemek internet bağlantınızla doğru orantılı olarak biraz zaman alabilir, uzun bir yükleme süresi gerektirebilir.

4K Video kalitesi ilerdeki aylarda sanırım çok karşılaşacağız, diğer video paylaşım platformları bu kaliteyi kullanıcılarına sunma yarışına girecekler. Bu konudaki yorumlarınız bizim ile paylaşınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz