Dünya üzerinde gelişimini asla durdurmayacak tek bir şey varsa o da kesinlikle teknolojidir. Teknolojinin sürekli olarak gelişmesi sonucunu nasibini alan ve son yıllarda özellikle büyük değişimler yaşayan dijital kameralar bu kez de Köln’de düzenlenmekte olan dijital görüntüleme fuarı Photokina’da boy gösterdiler. Özellikle 2 yılda bir düzenlenmesi sebebiyle özel bir anlama sahip olan Photokina fuarında her 2 senede bir gördüğümüz yenilikleri incelediğimizde teknolojinin ne kadar hızlı geliştiğini görebiliyoruz.

Fuarda tanıtılan dijital kameraların özelliklerini incelediğimizde eskilerine göre daha hızlı olan, 4K video kaydı yaparak oldukça net videolar çekebilen ve çektiğiniz fotoğrafları, videoları bulut hesabınıza yüklemenize olanak sağlayan cihazları görmek mümkün hale gelmiştir. Fotoğrafçılık anlamında dünya üzerinde gelişmeler oldukça fazla olurken artık yeni çıkartılan makineleri kullanabilmek için profesyonel bir fotoğrafçı olmanıza veya makineyi kullanabilmek için bir eğitimden geçmenize hiçbir şekilde gerek yoktur. Çünkü özellikle yeni çıkartılan dijital kameraları kullanırken hiç zorluk çekmeyeceksiniz çünkü cihazlar her türlü özelliği en iyi şekilde ayarlayarak sizlere en güzel pozları ve videoları verecektir.

Özellikle fuara damgasını vuran ve akıllı telefonların çıkması ile birlikte fotoğraf makinelerine ola ilginin azalmasını dert edinen birçok firmanın örnek alması gerekecek olan Canon PowerShot GX7 modeli günümüz teknolojilerinin geldiği son nokta olarak da adlandırılabilir. En göze çarpan özellikleri arasında göz kırpma süresinde 3 kare birden çekebilme gibi oldukça hızlı fotoğraf çekim hızına sahip olabilmesi geliyor.

Hem boyut olarak oldukça küçük bir yapıda olması hem de büyük lenslerle çekebileceğiniz fotoğraflardan daha güzel pozlar yakalayabilme imkanınınız hem de profesyonel fotoğraf makinalarının daha da uygun fiyatlarına yani 2 bin 699 TL gibi uygun bir fiyata sahip olabileceğinizden dolayı birçok kişinin tercihi olacak gibi görünüyor. Fuardaki dijital kameraların en büyük özellikleri arasında bulunan bulut üzerinde wifi aracılığıyla paylaşım yapma imkânı bu cihazda da mevcuttur. Tabi ki fuar üzerinde daha profesyonel cihazlarda tanıtılmıştır. Canon EOS 7D Mark II gibi profesyonellerin tercih edeceği ve fotoğrafçılıkta devrim yaratacak cihazlardan olan bu fotoğraf makinesi Ocak aylarında ülkemizde satışa sunulacak. Fiyatının ise 6 bin 999 TL olması beklenmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz