Yeni Hibrit Motorlu Uçaklar

Günümüz teknolojisinde verim oldukça önemli bir yer aldı. Üretilen ulaşım araçlarında kullanılan yakıtların ekonomikliği ve verimliliği oldukça yüksek olmalı. Petrol fiyatlarının artışı karşısında durabilmek için kullanılan yakıtlarda alternatif yaratmak motor üreten firmaların ana amacı oldu. Geleceği düşünen ve yer altından çıkan ve gün geçtikçe azalan yakıtların bitmesi veya tükenmesi sonucu bu tür motorlar ve bu motorların bağlı olduğu ulaşım araçları da bitecektir. Bu konularda en büyük adım tabiî ki hibrit teknoloji ile üretilen motorların bağlı olduğu otomobiller oldu. Bu şekilde üretilen otomobiller de uzmanların görüşü ilk nesil olarak yarı hibrit teknoloji hem benzin hem de elektrik enerjisi kullanan motorlar üretildi. İleride de bu teknoloji tamamen elektrik enerjisine dönüşecektir.

Hibrit kullanılan araçlar sadece otomobiller olmaktan çıktı artık üretilen bazı uçaklar da bu teknolojiyi kullanmaya başladı. Cambridge Üniversitesi tasarlanarak üretilen bu araçta hem yakıt hem de hibrit motoru bulunmaktır. Bu sayede uçak havalanmaya başlamadan önce tükettiği enerjinin bir kısmını hibrit motordan bir kısmını da yakıtlı motordan alarak en çok yakıt tükettiği bu aşamada oldukça fazla verim sağlanabilecektir.

Bu tür uçakların hala testleri devam etmekte ve geleceğin en verimli uçaklarının üretilebilmesi için de hızla ilerliyor.

Yeni Hibrit Motorlu Uçaklar
Yeni Hibrit Motorlu Uçaklar

Kaynak: Log

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz