Yeni Asansör Sistemleri Ve Proje Aşamasında Olan Uzay Asansörü

İnsanların büyük gökdelenlere ya da binalara çıkabilmek için kullandıkları asansörler son teknolojinin insanlara sunduğu nimetleri tamamen kullanmaktadır. Asansörler ilk zamanlarından bu yana üzerinde bulunan karşı ağırlık ile yukarı ve aşağı hareket eden mekanizmalardır. Zaman içinde bütün cihazlar gibi bu küçük ulaşım araçları da kendilerini aştılar. Asansörlerin daha seri ve sarsıntısız olması için bazı çalışmalar daha prototip aşamasında olsa bile son teknolojiler bu sistemlere adapte edildiler.

Asansör sistemlerinin yapısı gereği büyük binalara çıkış ve inişlerinde insanlar asansörü bekleyerek zaman harcamak zorunda kalmaları dolayısıyla gün boyunca zamanlarını çoğunu buna ayırmak zorundalar. Bu durumu en çok yaşayan kullanıcı grubu ise büyük plazalarda çalışan insanlardır. Yukarı ve aşağı inmek için asansörün bulunduğu katlara gelmelerini çalışma saatleri içinde beklemek zorundalar. Son bir asansör projesi de bu zamana kadar yukarı aşağı hareket eden sistemlerin tersi olan bina katında yan hareket edebilme yeteneğine sahip asansörler oldu. Ayrıca asansör bekleme zamanını azaltacak başka bir çalışma ise aynı hat üzerinde birden çok asansör olmasıdır.

Uzay araştırmalarının büyük maliyetlerinin azaltılabilmesi için hala proje aşamasında olan uzaya asansörle çıkış fikri üzerinde birçok firma hala çalışmalarına devam etmektedir.  Bu sayede uzaya çıkışlar daha kolay ve zahmetsiz olabilecek ancak hala bu çalışma projeden bir tık öteye geçemedi.

Yeni Asansör Sistemleri Ve Proje Aşamasında Olan Uzay Asansörü
Yeni Asansör Sistemleri Ve Proje Aşamasında Olan Uzay Asansörü

Kaynak: Gizmag

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz