Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, akıllı telefon pazarında ismini duyurmaya başladığı geçen yıldan beri çok hızlı bir şekilde büyüdü. Büyürken de özellikle Hindistan’da ve Amerika’da çok ciddi patent davalarıyla uğraştı. Uzun zamandır satılacağı ile ilgili söylentiler çıkan Amerikalı BlackBerry‘nin son talibinin Çinli Xiaomi olduğu iddia ediliyor.

Akıllı telefon serisi Torch ve Bold ile bir dönem fırtına gibi esen BlackBerry‘nin özellikle akıllı telefon bölümünün son zamanlardaki performansı hiç iç açıcı değil. Yanlış stratejiler nedeniyle yıllardır zarar eden şirket, uzun zamandır yazılım bölümüyle ayakta duruyordu. Fakat bu yılın başlarında Huawei, Lenovo ve Microsoft‘un BlackBerry ile ciddi anlamda ilgilendikleri iddia edilmişti. (Hadi ilk ikisini anladım da, Nokia’yı tarihe gömen Microsoft nedir?)

Bu 3 devin dışında Xiaomi‘nin BlackBerry‘e talip olması elbette akla ilk olarak şirketin elinde bulunan patentleri getiriyor. Zira Xiaomi‘nin özellikle Amerika‘da patent sorunları nedeniyle satış yapmaktan kaçındığı biliniyor. Eğer bu evlilik gerçekleşirse Xiaomi, BlackBerry üzerinden Amerika pazarına açılabilir. Bakalım dev şirketin kaderi nasıl olacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz