Windows Dosyalarınızı Kalıcı Şekilde Silmek İster Misiniz?

Bilgisayarınızda artık görmek istemediğiniz dosyaları kalıcı şekilde silebilirsiniz. Bilgisayarda dosyaları geri dönüşüm kutusuna attığınızda ve oradan da sildiğinizde kalıcı olarak silmiş olduğunuzu düşünürsünüz. Fakat bu dosyalar Recuva gibi bir programla geri getirilebilir.

Silindikten sonra dosyalar geri getirilebiliyor ise yapmanız gereken bir daha geri getirilemeyecek şekilde dosyaları silmektir. Şimdi bu işlemin nasıl yapıldığına göz atalım ve önce işlemi gerçekleştirmeden önce dosyaları bilgisayarınızdan kalıcı olarak silmeye hazır olup olmadığınızı düşünün.

Cipher isminde olan özelliği Windows dosyalarını kalıcı olarak silmek için kullanıyoruz. Cipher’ı kullanmak için yapmanız gereken ilk şey – Başlat – menüsünden – Çalıştır – penceresini açmaktır.

Pencereyi açtıktan sonra boş olan yere  – cmd – yazmalısınız ve enter tuşuna başmalısınız. Bu şekilde komut istemini başlatmış olacaksınız.

Komut istemi penceresi karşınıza geldikten sonra açık olan tüm uygulamaları kapatmanız gerekir. Bu Cipher’ın daha verimli ve hızlı çalışmasını sağlar. Sonrada siyah bölüme – cipher /w:C – yazıp enter tuşuna basmanız gerekir.

bilgisayarınızdaki silinmiş dosyaları tamamen bilgisayarınızdan bir daha bulunamayacak şekilde silmek için Cipher işleminin tamamlanmasını beklemek gerekiyor. Bu bekleme son işlemdir ve bilgisayarınıza dokunmamanız gerekir. herhangi bir işlem içi bilgisayarınıza basmayın.  İşlemin tamamlanması bekledikten sonra tüm dosyalar silinmiş olacaktır ve normal bilgisayar kullanımınıza geri dönebilirsiniz.  Dosyalarını kalıcı olarak silmek isteyenler için pratik bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.

Windows Dosyalarınızı Kalıcı Şekilde Silmek İster Misiniz
Windows Dosyalarınızı Kalıcı Şekilde Silmek İster Misiniz

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz