Windows 9’un fiyatı kulislerde yankı bulmaya başlarken, bazı önemli ipuçları da veriyor.

Windows 9 kulislerden yankılanmaya başlamışken, yeni iddialara göre Microsoft şirketi mevcut kullanıcılarının da Windows 9 güncellemesine geçmeleri için birtakım stratejiler geliştiriyor.

Sızıntıları ile ün yapan Rus Wzor’un iddialarına göre Windows 9 yazılımının ücretsiz gelmesi muhtemelken, Microsoft’un  bazı özel teklifler ile kullanıcıları Windows 9’a geçmeleri ikna etme girişimi de olabilir. Yine Wzor’a göre Windows 8’in OEM sürümüne sahip olan kullanıcılar yalnızca 20 dolar karşılığında Windows 9 yazılımına sahip olabilecekler. Bir diğer iddia ise, Microsof şirketinin XP kullanıcılarına Windows 9’a geçmeleri için inanılmaz bir teklif sunacağı yönünde.

Wzor’un iddialarına göre Microsoft şirketi Windows 9 Pro OEM sürümünün testini yayımlamayacak fakat Windows 9 Enterprise sürümüne ait teknik ön izleme yapıları belirli kişilerin elinde mevcut durumda. Bunun yanı sıra Microsoft şirketinin Windows RT’yi bırakmayacağı da konuşulurken, şirketin Windows 9 RT’yi test ettiği de söyleniyor. Windows 9 RT’nin ise henüz duyurulmayan Surface 3 cihazında kullanılacağı dedikodular arasında.

Sızıntıların ünlü ismi Wzor, Windows 9’un sahip olacağı birtakım özellikleri de açığa çıkardı. Buna göre, yenilenmiş işletim sistemi Ultra HD TV’ler için 3D mod desteği sunmasının yanı sıra, bulut teknolojisine veri yükleme ile bulut teknolojisinden geri veri yüklemeyi destekleyecek.

Windows 9 bu özelliklerle gelirse, piyasada büyük yankı bulacağı aşikar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz