Microsoft’un yeni ürünü Windows 9, artık piyasaya çıkmak için gün sayıyor. Bu arada, Windows 9 ile ilgili bilgiler de Microsoft’un Fransa ve Hindistan ofislerinden gelmeye devam ediyor. Gelen ilk bilgilere göre, Windows 9‘un bazı kullanıcılara bedava olarak sunulabileceği belirtiliyor.

Buradan sızan bilgilere göre Windows 9, Windows 8 kullanıcılarına ücretsiz olarak gelecek. Bazı kaynaklara göre ise sadece Windows 8’e değil, Windows XP ve üstü bütün sistemlere de Windows 9 bedava gelecek. Haberler henüz resmi bir kaynaktan onaylanmış değil.

30 Eylül’de Microsoft, Windows 9 masaüstü işletim sistemi için bir tanıtım gerçekleştirecek. Bu tanıtımda, ürün hakkında detaylar ve bazı bilgiler verilecek. Ürünün geniş tanıtım lansmanı ve hangi işletim sistemini kullanacağı ise daha sonra yapılacak büyük lansmanda açıklanacak.

30 Eylül’de San Francisco’da yapılacak olan tanıtımda Microsoft’un yeni CEO’su Satya Nadella olacak. Nadella, daha önce kendi döneminde yeni bir pozisyon alınacağını ve Microsoft’un değişime uğrayacağını belirtmişti. Bu tanıtımla birlikte sadece Windows 9’un değil, Microsoft’un da yeni politikasının ortaya çıkması ve belirgenleşmesi bekleniyor.

Ayrıca, her ne kadar kesin ve net bilgiler olmasa da Windows 9 ile ilgili bazı görüntüler sosyal medyaya sızmış durumda. Bu görüntülerde Windows 9’un eski Windows sistemleri gibi başlangıç menüsüne sahip olduğu görülüyor. Kullanıcıların Windows 8’de başlangıç menüsüz bir Windows’a alışamadığı düşünülürse, Microsoft’un bu anlamda geriye dönüş planlarının olduğu söylenebilir.

Resmi kaynaklardan gelen bilgiler de Windows 9’un daha fazla kullanıcı odaklı ve basit bir sistem olacağını doğruluyor. Yapılan açıklamalara göre Microsoft, yapılan eleştirileri dikkate aldı ve kullanıcılarının isteği doğrultusunda bazı gelişmelere gitti.

Windows 9 masaüstü işletim sisteminin iddia edildiği gibi bedava olup olmayacağına dair ise 30 Eylül’de yapılacak lansmanda herhangi bir doğrulama ya da yalanlama gelmesi beklenmiyor. Bu lansmanda yalnızca Windows 9’a ait bazı görseller paylaşılacak ve kullanıcıların işletim sistemine dair öngörüşlerinin oluşması hedeflenecek

Windows 9’un çıkış tarihinin ise 2015 Nisan ayı olması bekleniyor. Kesin bir tarih ise henüz belli değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz