Bu yazımızda Windows 10 son sürümde bize ne gibi yeni özellikler eklemişler. 10080 numaralı son sürüm olan Windows 10 mobiller için yapılmış ve bihayli özellikler getirilmiş. İşte şimdi size bu özellikleri detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağız.

Telefonlar için Windows 10 Teknik Önizlemesi’nin bir sonraki sürümü olan 10080, birçok yenilik ve iyileştirme ile Fast Ring için bizlerle! Yeni sürümü Ayarlar>Sistem>Hakkında yolunu takip ederek 10.0.12562.84 koduyla bulabilirsiniz.

Bu sürüm bizim oldukça önemli çünkü Windows telefonlar için planladığımız birçok önemli yeniliği içermekle kalmayıp, aynı zamanda Teknik Önizleme tarafından desteklenen telefon sayısını da artırıyor. Oldukça fazla talep edilen Lumia 930/Lumia Icon, Lumia 640 ve 640 XL ve HTC One(M8) desteği sayesinde artık çok fazla Insider geribildirimde bulunma fırsatı bulacak. En çok dikkat çeken nokta ise, ilk kez Lumia olmayan bir telefonun da Teknik Önizleme tarafından desteklenmesi. Lumia olan ve olmayan telefonlarda aynı tecrübeyi aynı performansla elde edebilmeniz için var gücümüzle çalışıyoruz ve bu sürüm ile bu sıkı çalışmanın ilk meyvesini de sizinle paylaşıyoruz.

Haydi kısaca yeniliklere göz atalım.

Windows Store(Beta): Bu sürümümüzde yepyeni bir Windows Store deneyimi ile karşılacaksınız. Eğer bilgisayarınıza Windows 10 Teknik Önizlemesini kurmadıysanız yepyeni bir deneyimle karşılaşacaksınız. Evrensel Uygulama Platformuna uygun olarak kodlanmış Windows Store(Beta), Windows 10 yüklü PC’lerdekine çok benzer bir deneyim ile geliyor. Ancak Windows Phone 8.1’e nazaran kullanım ve arayüz açısından oldukça büyük değişiklikler mevcut. Şu an Beta versiyonu yayınlanan Windows Store, uygulama arama, indirme gibi Store’dan beklediğimiz en temel özellikleri barındırıyor. Ancak Build Konferansı’nda oldukça ilgi çeken operatör üzerinden faturalandırma(carrier billing) özelliği henüz uygulamaya eklenmiş değil, takipte kalmaya devam edin. Daha önce duyurduğumuz üzere, Store üzerinden müzik, film ve TV programlarını da indirebileceksiniz. Şu an Film ve TV programları Beta versiyonda indirilebilir durumda, ancak Store üzerinden müzik indirebilmek için biraz daha beklemeniz gerekecek. Eğer Beta versiyon ile ilgili çekinceleriniz varsa, PC’lerdeki Teknik Önizleme’de de olduğu gibi, mevcut Windows Store uygulaması telefonunuzda bulunmaya devam edecek.

Evresel Office uygulamaları: Artık telefonlarımızda yeni Windows Store(Beta) olduğuna göre, yeni Office uygulamalarını da indirebiliriz! Windows 10 tanıtımında Joe Belfiore’nin bize gösterdiği ve dokunmatik kullanımın kolaylığı ile Office’in gücünü bir araya getiren Word, Excel, PowerPoint ve OneNote uygulamalarının Önizleme versiyonu an itibariyle kullanılabilir. Insider’ların telefondaki bu yeni ofis deneyiminden çok hoşlanacaklarından eminiz.

XBOX uygulaması: XBOX uygulaması da Windows Store(Beta)’daki yerini aldı. Artık telefonunuz üzerinden arkadaş listenizi, mesajlarınızı ve aktivitelerinizi takip edip, oyun videolarınızı izleyebilirsiniz. Ayrıca XBOX’ınıza bağlanıp çok daha entegre bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

Müzik Önizleme Uygulaması: OneDrive’daki şarkılarınız da dahil bütün müzik koleksiyonunuz elinizin altında… Ayrıca Now Playing özelliği ile şarkılar arasındaki geçiş çok daha rahat ve yeni arayüz gerçekten çok güzel. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Canlı Kutucukta çalan şarkının görünmesi ve otomatik güncellenmesi, en sevdiğiniz şarkıların Başlat menüsüne eklenebilmesi, Xbox Music Pass ile radyo dinleme, Kids Corner desteği ve Store üzerinden müzik satın alma gibi birçok yeniliği sonraki sürümlerde ekleyeceğiz, yeni sürümleri takip etmeye devam edin.

Video Önizleme Uygulaması: Uygulamada filtreleme, sıralama özellikleriyle kolayca gezinin ve videolarınızın tadını çıkarın… Hem de MKV dosyaları da dahil! Ayrıca dosyalar oluşturarak koleksiyonunuzu çok daha düzenli tutabilirsiniz. Önizleme uygulaması ile video deneyiminiz diğer cihazlarınızla artık çok daha entegre! Artık XBOX Video’dan kiraladığınız veya satın aldığınız film ve TV programlarını telefonunuzdan izleyebilir, başka bir cihazda izlemeye başladığınız videoyu, kaldığınız yerden telefonda izleyebilirsiniz. Bir sonraki güncellemede ‘Çevrimdışı Playback’ ve ‘Çevrimdışı İndirme’ ile ilgili birçok yenilik bizlerle olacak.

Yeni Kamera Uygulaması’na gözatın: Kamera, telefonunuzun en vazgeçilmez öğelerinden biri kesinlikle ve yeni Kamera Uygulaması ile kamera deneyiminizi bambaşka bir boyuta taşımayı hedefliyoruz. Kamera Uygulaması’nı varsayılan kamera uygulamanız yapmak için Ayarlar>Sistem>Fotoğraf ve Kamera yolunu takip edebilir veya Uygulama’yı direkt olarak Başlat ekranınıza ekleyebilirsiniz. Uygulama’nın Lumia 1520, 1020, 930, 830,640 ve 640 XL’deki tüm kamera özelliklerini şu an için desteklemediğini belirtmekte fayda var. Önümüzdeki haftalarda bir güncelleme ile bütün özelliklerin yeni uygulama tarafından desteklenmesini sağlayacağız ancak şimdilik sorun yaşadığınız noktalarda Lumia Kamera Uygulaması’nı kullanabilirsiniz. Yeni Uygulama’da HDR(sihirli asa resmine tıklayın), video dengeleme(stabilization) ve yüz tanıma özelliklerini test etmeye ise hemen başlayabilirsiniz!

Windows 10’un telefonlar için yayınlanma tarihinden de kısaca bahsetmek istiyorum. Geçen ay, Windows 10’un bu yaz PC’ler için yayınlanacağını duyurmuştuk hatırlarsanız. Windows 10’u bir servis olarak tasarladık ve bu da farklı cihazlar için farklı çıkış tarihleri belirlememize olanak sağlıyor. Windows 10 telefonlar için bu yıl içerisinde, ancak PC’lerden daha geç yayınlanacak. Hem yeni cihazlar hem de mevcut Windows 8.1 yüklü cihazlar için. Hemen belirteyim, PC’lerden daha geç yayınlanacak olması işletim sisteminin bambaşka bir kod içermesi anlamına gelmiyor. Terry Myerson’ın da belirttiği gibi Windows 10, PC’leri, tabletleri, 2’si 1 arada cihazları, XBOX’ları ve Nesnelerin İnterneti’ni; yani tüm cihaz ailesini destekleyecek. Tüm cihaz ailesinde en iyi performansı, en beğeneceğiniz kullanım deneyimiyle bir araya getirmek için Windows 10’u bu farklı cihazlar için özel olarak hazırlıyoruz. Örneğin, bu sürümde telefonlar için hazırladığımız Windows 10’u görüyorsunuz ve sizin de önümüzdeki günlerde deneyimleyeceğiniz üzere gerçekten performans ve kullanım açısından çok çok başarılı.

Bu noktaya geribildirimlerinizle geldik ve geribildirimleriniz yol göstericimiz olmaya da devam edecek. Fikirlerinizi bizimle paylaşmaya devam ederek Windows 10’u mükemmelleştirmemize yardım etmeye lütfen devam edin. Bu yolculukta bizimle olduğunuz için teşekkürler!

Haberin Tam Detayı için: https://blog.microsoft.com.tr/windows-10-teknik-onizlemesi-telefonlarda-yeni-surumuyle-karsinizda.html

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz