21 Ocak günü, Microsoft, bir sonraki işletim sistemi Windows Phone 8.1 de dahil olmak üzere, Windows 7 veya daha yeni olan bilgisayarda Windows 10’u ücretsiz yükseltme olarak kullanıma sunacağını duyurarak teknoloji dünyasını büyüledi.

Güncelleme bu yıla kadar resmen mevcut olmayacak. Ancak, erken benimsemek isteyenler için Pc’de güncelleme yapabilir.

PC‘de yedek beta programını kullanmak hayal edildiğinden çok daha kolay. Windows 7 veya daha yüksek sistemleri çalıştıran herhangi bir bilgisayar üzerinde 9926 güncellemesini indirdiğinizde adım adım talimatlar size yardımcı olacaktır.

Devam etmeden önce, bilgisayarınızda beta işletim sistemini yükleyerek riskleri alacağınızdan emin olun. Ana bilgisayarda değil de yedek makinede beta testi önerilir ya da bilgisayarı yedeklemeniz gerekir. Microsoft’un bilgi sayfasında:

-Unutmayın, böyle bir erken yapı çalışırken riskli olabilir. Biz birincil ev ya da iş PC’de önizleme yükleme önermememizin nedeni budur. Beklenmeyen şekilde bilgisayar çökebilir ve zarar hatta dosyaları silinebilir. Bu nedenle her şeyi yedeklemek gerekir.

Temelde PC’nize sıradan bir güncelleme olarak indirebilirsiniz. Windows 10 beta yapı küçük bir güncelleştirmedir yani risk teşkil etmediği sürece yükleyin bitsin.

Windows 10 Önizlemeyi Kurmak Düşündüğünüzden de Kolay!
Windows 10 Önizlemeyi Kurmak Düşündüğünüzden de Kolay!

Windows 10, Windows 7 veya daha yüksek çalışan PC’ler, dizüstü, tablet, akıllı telefonlar ve genelinde satışa sunulacak. Xbox One oyun akışını destekleyecek ve sonunda Raspberry Pi 2 ve Cortana sanal asistan içerecek. Kullanıcılar Microsoft’un Office programlarını indirmenize de izin veriyor.  Sınırlı süre için geçerli olacak -Word, PowerPoint ve Excel – ücretsiz.

Kaynak: Forbes

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz