Ayrıca Windows 7 , 8 ve 9 işletim sistemlerine lisanslı bir şekilde sahip olanlar için ücretsiz bir şekilde kullanıma açılmıştır.

Ocak ayında yapılan bir açıklama ile Windows 10 işletim sisteminin tam olarak 200 milyon cihaza kurulduğunu açıklayan şirket şimdi ise bu rakamın tam olarak 270 milyon cihaza çıktığını açıkladı. Ayrıca bu sayı günden güne de sürekli artış göstermektedir. Şirket bu rakamların daha da yukarı çıkacağını ve hedeflerinin ise 1 milyar cihazda kullanım olduğunun da altı çiziliyor. Bu hedefe de kısa bir süre içerisinde gerçekleştirmek için ellerinden geleni de yaptıklarını açıklıyor şirket yetkilileri. Ayrıca Microsoft tarafından resmi olarak yapılan yeni bir duyuruya göre ise  Windows 10, ay itibariyle tam 270 milyon adet cihaza ulaşmış bulunmaktadır.

Kısa sürede 200 milyonu devirmiş olan sistemin yakın bir zamanda da 300 milyon cihaza erişmesi bekleniyor. Buna bağlı olarak Microsoft, yeni işletim sistemini tam 1 milyar adet cihaza ulaştırmanın hesaplarını da yapıyor. Bu konuda daha önce de açıklama yapan şirket, beklentilerinin bu yönde olduğunu ve nitekim hedeflerinin de 1 milyar cihaz olarak belirlediklerini söylemişlerdir. Dendiği gibi söz konusu işletim sistemi gerçekten kullanıcılar tarafından çok büyük bir ilgi gördü ve özellikle de eski sürümleri lisanslı olarak kullanan cihazlara ücretsiz sunulması da bu popüler oluşun bir parçası olarak görülmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz