Microsoft Windows 8 işletim sisteminden sonra yeni bir işletim sistemi üretmeye karar vererek Windows 10’u üretmeye karar verdi. Neden 9, 10 şeklinde gitmediğini düşünenler elbette ki vardır.

Bunun nedeni daha önce karşılaşılan sorunun şimdi de yaşanmak istenmemesi. Eğer Windows 9 olsaydı işletim sistemi bunu geçmişteki Windows 95 sürümü ile karıştırabilirdi, sistem yazılımın başlangıcında ne olduğuna baktığından böyle bir karışıklık söz konusu olabilirdi. Ancak bu bir varsayım Microsoft şirketinden resmi bir açıklama yapılmış değil ve sistem Windows 10 olarak tasarlanacak.

Windows 10 diğer Windows işletim sistemlerinde olan bazı karakteristik özellikleri barındırırken bazı değişiklikleri de beraberinde getirecek. Bu değişikliklerin belirlenmesinde Microsoft kullanıcılara da imkan sağlayacak. Microsoft’un sunduğu listede en çok oy toplayan uygulamalar işletim sisteminde yer alırken diğerlerinin sisteme dahil edilmemesi bekleniyor. En çok oy verilenler içerisinde sekme açma özelliği bulunuyor. Bu özellik ile Windows gezgininde internet tarayıcı çeşitleri sunulacak ve kolaylık sağlanacak ki Microsoft bu uygulamayı çoğu işletim sistemlerinde uyguluyor. Eski işletim sistemlerine sahip kullanıcıların Windows 10 sistemine ücretsiz olarak geçmesi, bu istek en çok oy alanlar listesinde ilk sıralarda yer alsa da pek olası görünmüyor. Çeşitli dosya açma programlarının sistemde yer alması örneğin ‘WinRaR’ gibi. Ekran sürücüsü, ses sürücüsü gibi sürücülerin yeni versiyonlarının yani güncellemelerinin otomatik olarak yapılması, bu istekte oylananlar arsında ilk sıralarda yer alıyor. İnternet ortamından indirilmek zorunda kalan sürücü güncellemelerinden kurtaracak bu özellik kullanıcıları zaman kaybından kurtaracak.

Microsoft’un sunduğu 20 favori özellik arasında öne çıkan özellikler genellikle bu şekilde, şimdiden nasıl bir sistem olacağı merak konusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz