Microsoft’un geçtiğimiz haftalarda duyurusunu yaptığı Windows 10 2 haftadan beri beta şekilde indirmeye açık. Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre genel indirmeye açıldığı 2 haftadan beri Windows 10’un deneme sürümü 1 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirildi ve bilgisayarlara kuruldu.

Windows 10 Technical Preview adı verilen işletim sisteminin yeni sürümünün beta versiyonu bir Windows çalışanının paylaştığı blog yazısına göre 1 milyondan fazla tekil kullanıcıya ulaştı ve indirildi. Beta versiyonun kullanıcıların ihtiyaçlarına göre yeniden şekilleneceğini bildiren Microsoft çalışanı Joe Belfiore, Windows 10’u indiren ve kuran 1 milyon kullanıcıdan ortalama 200 bininin geri bildirimde bulunduğunu belirterek Windows 10’un şimdiye kadar yayınlanan en mükemmel Microsoft işletim sistemi olmasını istediklerini bloğundan paylaştı.

Windows 10, kullanıcılara klasik ve modern Windows serilerinin harmanlanmış bir şeklini sunuyor. Windows 8’de oldukça eleştirilen Metro tasarım felsefesinden biraz uzaklaşılarak kullanıcılara Metro, Metro ve Klasik menünün aynı anda kullanıldığı ve sadece klasik menünün kullanıldığı 3 seçenek sunuldu. Ayrıca aradan geçen zamanda geliştirilen teknolojilere uyumlu hale getirilen Windows 10, sanallaştırılan menüler ile Apple’ın geliştirdiği İos işletim sistemiyle beraber ciddi bir rekabet imkanı yaratıyor. Microsoft, Windows 10 Techical Preview sürümünü kullanıcılardan alınan geri dönüşlerin olumlu olarak düzenlenmesi için herkese açık ve ücretsiz bir şekilde bilgisayar kullanıcılarına sunmuştu.

Windows 10’un daha ilk aşamada bu şekilde beta sürecinde dikkat çekmiş olması ilerleyen süreçte Windows 10’u daha etkili bir konuma getirecek gibi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz