Teknoloji Sende - internet platformu Wikileaks Ortaya çıkardığı çok önemli belgeler ile Şirketlerin ve devletlerin korkulu rüyası haline geldi. Amerika‘nın önde gelen firmalarından Sony Pictures‘a ait binlerce belgesini paylaştı. Yapımcılık firması Sony Pictures, Kuzey Kore liderine suikastın konu yapıldığı “The Interview” adlı film nedeniyle bilgisayar korsanlarının saldırılarına maruz kalmıştı.

Teknoloji Sende – internet platformu Wikileaks  Ortaya çıkardığı çok önemli belgeler ile Şirketlerin ve devletlerin korkulu rüyası haline geldi.  Amerika‘nın önde gelen firmalarından Sony Pictures‘a ait binlerce belgesini paylaştı.

Yapımcılık firması Sony Pictures, Kuzey Kore liderine suikastın konu yapıldığı “The Interview” adlı film nedeniyle bilgisayar korsanlarının saldırılarına maruz kalmıştı.

Wikileaks, hackerlar tarafından elde edilen verileri “Sony Arşivleri” olarak yayınladı. Bu arşivde 30.000 belge, 2.200 çalışanın e-posta adresleri ile üst düzey yöneticilerin özel yazışmaların olduğu 173.000 e-posta yer alıyor.

Şirketin lobicilik ve siyasi yapılarının yanında Ulusal Güvenlik Ajansı(NSA)ile ortak işbirliği yaptığı iddia ediliyor.

Wikileaks‘ten yapılan açıklamada, bu arşivler, Sony‘nin eğlence sektöründeki bir şirket olmasına karşın, “perde arkasında ne denli etkili olduğunu ve Beyaz Saray’la da bağları bulunduğunu” gösterdi.

Yayımlanan e-postalardaki 100 adresin ABD hükümeti’ne ait olduğu söylenen açıklamada, bu arşivin “bilinmezlerle dolu” Sony‘nin “politika ve kanunları etkileme gücünün bulunduğunu ve Amerikan askeri sanayisi ile bağlantılı olduğu” ifade edildi.

Wikileaks

 

……………………………………………………………………………………………………………..

Wikileaks, paylaşılan belgelerin, şirketin CEO‘su Michael Lynton‘ın Amerika Başkanı Barack Obama ile akşam yemeği yediklerini ve Sony çalışanlarının Demokratik Partide ve NewYork Valisi Andrew Cuomo için para toplandığını ortaya koyarak açıkladı.

Wikileaks‘in kurucusu Julian Assange “bu arşivin etkili ve çok farklı bir şirketin iç çalışmalarını gösterdiğini” belirtti.

Sony Pictures firmasından yapılan açıklamada Wikileaks‘in yaptığını kınadı. Açıklamada, “Hacker saldırısı, Sony firmasına ve çalışanlarına zarar vermeyi sağlayan kötü niyetli bir girişimdi. Wikileaks çalınan arşivleri yayınladı” denildi.

Kaynak: Ajanslar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz