Whatsapp, Facebook satın aldıktan sonra sürekli geliştirme programları ile karşımıza çıkıyor, bizde whatsapp‘ın ne olduğunu nasıl çalıştığını ve nasıl üye olunacağını yazımızda yer vereceğiz.

Umarım bu yazımız sizlere faydalı olur.

Whatsapp Nedir?

Whatsapp ilk başta akıllı telefonlar için geliştirilen, daha sonra piyasaya yeni ürünlerin sürülmesi ile beraber; tablet bilgisayar, iPod gibi birçok cihaz üzerinden de kullanılabilen bir anlık mesajlama uygulamasıdır. Whatsapp ile dünyanın her yerinden dünyanın herhangi bir yerine mesaj atabilirsiniz.

Ancak uygulama  her telefonda ve her işletim sisteminde çalışmıyor. Şimdilik uygulama sadece Symbian, Android ve iOs işletim sisteminde temel olarak çalışıyor. Ayrıca uygulama Blackberry telefonlar tarafından da destekleniyor. Zaten geriye pek fazla işletim sistemi kalmadığını hesaba katarsanız uygulamanın ne kadar geniş bir yelpazeye sahip olduğunu rahatlıkla fark edebilirsiniz.

Whatsapp-Logo

 

Whatsapp Ücretli Bir Uygulama mı?

Whatsapp telefon şebekelerinin aksine mesajlaşma hizmetini tamamen ücretsiz bir şekilde sunmaktadır. Ancak tabii ki bu hizmetten yararlanabilmek için küçük bir şart bulunmakta.

O da internet bağlantısı. Yani internet bağlantınız olmadan bu uygulamayı kullanamıyorsunuz. Faturalı ve faturasız bir hata sahip olan GSM kullanıcılarına bu uygulamadan yararlanabilmek için bir internet paketi satın almasını öneriyoruz.

Bu doğrultuda, özellikle Türkiye’de bu uygulamanın neden bu kadar tutulduğunu anlayabiliyoruz. Zira tek bir internet paketi satın alarak hem internet erişiminizi sağlayabilir hem de mesajlaşma işlemini de uygulama aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu da dünyanın birçok yerinde artık sms ile haberleşmenin yavaş yavaş tarihe gömülmesine neden oldu bile.

Whatsapp-ts8452

Whatsapp’te Mesajlaşma Dışında Başka Neleri Yapabilirim?

Whatsapp’in sunduğu mesajlaşma hizmeti ile klasik sms servisini karıştırmamanız gerektiğini daha önce belirtmiştik. Ancak bu konuyu fazla açmamıştık.

Şimdi biraz da uygulama ile başka neler yapabileceğinizden bahsedelim. Whatsapp sadece mesafeleri azaltmakla kalmıyor; aynı zamanda fotoğraf gönderimi de yapmanızı da sağlıyor. Gayet pratik bir şekilde internet aracılığı ile konuştuğunuz karşıdaki kişiye fotoğraf yollayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra ses kaydı da hazırlayıp karşınızdaki konuşmacıya yollayabiliyorsunuz.

Video ve herhangi bir web sitesi uzantısı da diğer seçenekler arasında yer alıyor. Bütün bu seçenekler Whatsapp gibi bir uygulamanın neden dünyanın dört bir yanında popüler olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

iPhone Ücretsiz Whatsapp

Whatsapp ile mesajlaşmanın yanında medya gönderimi de yapabilirsiniz.

Whatsapp’in Sahibi Kim ve Uygulamanın Güncel Değeri Ne Kadar?

Uygulamanın haklarını elinde bulunduran ekip aslında oldukça tanıdık: Facebook. Uygulama Facebooktarafından oldukça büyük bir meblağ ödenerek satın alınmıştır.

İlk başta oldukça garipsenen bu rakam uygulamanın ulaştığı popülarite görüldüğünde aslında az bile bulundu diyebiliriz. Zira Facebook, Whatsapp uygulamasını 4 Milyar Dolar nakit para, 12 Milyar Dolar değerinde hisse senedi ve 3 Milyar Dolar değerinde sınırlandırılmış hisse senedi karşılığında satın almıştı.

Uygulama bu süreçten sonra popülaritesini adeta %500 civarında artırdı ve Ocak 2013 itibarı ile yaklaşık 500 milyon kullanıcıya ulaştı. Bütün bunlar aslında Facebook‘un Whatsapp‘i satın alarak ne kadar doğru bir hamle yaptığını gösteriyor.

Whatsapp-facebook-ts9846513

Uygulamada Mesajların Yanındaki Tikler Ne Anlama Geliyor?

Whatsapp kullanıcılarının işini kolaylaştıran en önemli faktörlerden birisi de mesajların durumu hakkında bilgi veren tiklerdir. Bu tikler aslında zamanla büyük bir değişime uğradı. Zira önceden sadece iki yeşil tik bulunurken, artık iki tane de mavi tik mesajların iletimi hakkında bilgi veriyor. Peki bu tikler ne anlama geliyor?

Tek Yeşil Tik: Mesajınızın yanında böyle bir tik görüyorsanız, bu internet aracılığı ile mesajınızın yollandığını ancak bu mesajın karşınızdaki kişiye ulaşmadığı anlamına geliyor. Yani böyle bir durumda büyük bir ihtimalle karşınızdaki konuşmacının internet erişimi bulunmuyor ya da Whatsapp uygulaması akıllı telefonunda mevcut değil.

Çift Yeşil Tik: Çift yeşil tik görüyorsanız, bu mesajınızın karşınızdaki kişiye başarılı bir şekilde ulaştığı ancak henüz o kişi tarafından açılmadığı ve okunmadığı anlamına geliyor. Bu sırada yapmanız gereken tek şey mesajı yolladığınız kişinin mesajı okumasını beklemek.

Çift Mavi Tik: Mavi tikler aslında oldukça yeni bir durum. Zira bundan birkaç ay öncesine kadar bu tarz bir yenilik henüz uygulamaya eklenmemişti.  Bu tikler mesajınızın karşı taraf tarafından okunduğu anlamına geliyor. İlk başta kullanıcılar tarafından tepki de toplayan bu uygulama özel hakların ihlali şeklinde de yorumlandı. Ancak bir süre sonra alışıldı ve bugün uygulamaya renk katan bir faktör olarak karşımızda duruyor.

Whatsapp-Mavi-Tik

Whatsapp’i Nereden İndirebilirim?

Whatsapp’in bu kadar büyük bir popülariteye ulaşmasındaki en büyük etken aynı zamanda kolay ulaşılabilir bir uygulama olması. Bunun yanında bir diğer etken de elbette ücretsiz bir hizmet olması. Ancak birçok insan henüz Whatsapp gibi bir uygulamaya ulaşabilmiş değil. Ancak bu yazı ile birçok insana Whatsapp‘i anlatabildiğimizi düşünüyorum.

Aşağıda uygulamanın güncel linki yer alıyor;

WHATSAPP

http://www.whatsapp.com/download/

Piyasada Whatsapp’e Yakın Bir Alternatif Var mı?

Günümüz dünyasının bulunduğu çağı iletişim çağı olarak nitelendirmenin pek de yanlış bir yaklaşım olmayacağı aşikar. Bu anlamda elbette ücretsiz internet üzerinden anlık mesajlaşma için tek alternatifiniz Whatsapp değil. Bugün WeChat, Skype, Line gibi aynı işlevi gören bazı uygulamalar bulunmakta.

Bunların bazı dezavantajları olduğu gibi avantajları da bulunuyor. Bunlardan en göze çarpanı kuşkusuz ki görüntülü konuşma seçeneği. Maalesef alanında en iyisi olmasına rağmen Whatsapp’te böyle bir seçenek bulunmuyor.

Ancak bu özellik dışında bütün seçeneklerde Whatsapp’in bir adım önde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. teknolojisende.com olarak bizlere bu konuda değerli yorumlarınızı gönderirseniz size en kısa zamanda bu konu hakkında  size dönüş yapılacaktır.

Whatsapp ile mesajlaşmanın yanında medya gönderimi de yapabilirsiniz.
Whatsapp ile mesajlaşmanın yanında medya gönderimi de yapabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz