Whatsapp son güncellemelerden sonra artık daha kapsamlı özelliklere sahip olmaya başladı özellikle pdf formatın da dosya alıp gönderme gibi güzel özellikler ile karşımıza çıktı.

Bu özellikten öncede video ses görüntü gönderme özellikleri vardı zaten fakat bu son güncelleme ile yeni özellik yani pdf dosya gönderme özelliğinin yanında da video ses ve görüntü özelliklerinde de yenilikler düzenlemeler yapıldı. WhatsApp üzerinden ses, metin ya da görsel paylaşmanın fazla bir veri tüketimine neden olmadığını düşünebilirsiniz fakat işin aslı hiçte öyle görünmüyor.

Asıl sorun ise bu yeni güncellemenin sorun yaratabilecek kısmı “otomatik medya indirme” özelliğidir. Bu özellik sayesinde, WhatsApp üzerinden yapılan paylaşımlar otomatik olarak mobil cihazınıza kaydediliyor. Yani kısaca, gönderilen bir PDF dosyasından, WhatsApp gruplarında paylaşılan onlarca fotoğrafa kadar her türlü içerik indiriliyor ve mobil kotanızı ciddi anlamda tüketiyor.

Peki bu durumda ne yapılabilir gibi bir soru geliyor akıllara. Whatsapp gelişmiş ayarlarında “Otomatik medya indirme”  komple kapatmak istemeyenler için küçük detaylar vereceğiz ve bu sayede mobil kotanızın yüksek tüketiminin önüne geçmiş olacaksınız.

Otomatik indirme ayarlarında video, ses dosyası ve resimler için “sadece Wi-Fi ile bağlandığında otomatik indir” düzenlemesi yapmanızda fayda var. Belgeler için ise sadece “Wi-Fi ve hücresel” bir arada seçebilirsiniz. Böylelikle, aşırı mobil veri kullanımının önüne geçebilirsiniz.

Ayrıca siz değerli mobil kullanıcılara da ekstra bir bilgi vermek istiyoruz. Akıllı cihazınıza hangi uygulamayı indirirseniz indirin mutlaka ayarlarının hepsini kontrol ediniz bunu alışkanlık haline getirin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz