WhatsApp kilidi, Görünmezlik modu, Meşgul modu, Arkadaş isteği, Mesaj hatırlatma ve Sadece metin mesajları, WhatsApp'ta bu özellikler olması lazımdı. Ama WhatsApp firması bunları neden eklemedi bilemiyoruz, elbette bir bildiği vardır, ama kullanıcılar için bunlar olmazsa olmazların başında geliyor.

WhatsApp‘ı Facebook aldıktan sonra yatırımlarını esirgemedi, WhatsApp indirme sayısı 1 milyarı geçmiş durumda. Ama WhatsApp’ta olan eksiklikler yokmu? var tabiki, özellikle gizlilik ve özellikle ilgili olması gereken altı adet özellik eklenmesi lazımdı, bunlardan WhatsApp kilidi, Görünmezlik modu, Meşgul modu, Arkadaş isteği, Mesaj hatırlatma ve Sadece metin mesajları, WhatsApp’ta bu özellikler olması lazımdı. Ama WhatsApp firması bunları neden eklemedi bilemiyoruz, elbette bir bildiği vardır, ama kullanıcılar için bunlar olmazsa olmazların başında geliyor.

WhatsApp kilidi: WhatsApp üzerinden paylaşılan kişisel verilerin miktarı ile, bir dahili uygulama kilidi sağlaması veya zorunlu dört haneli oturum açma mekanizması tercihi. Tabii ki, piyasada birçok üçüncü parti uygulamalar vardır, ama hiçbiri güvenilir değildir. Basit bir kilit uygulaması kişi listesinde, galeri ve diğer kişisel şeyler erişmek için sorabilirsiniz, o zaman bir üçüncü kişi sizin verilerini’ze erişme veya görme imkanı bulamaz.

Görünmezlik modu: hemen hemen her sohbet platformda görünmezlik modu uygulaması var? WhatsApp gelirse güzel olmaz mıydı? Ama WhatsApp’ın önceliği kullanıcılarının her zaman WhatsApp kullanılabilir olmasını sağlamak için, çünkü bu özellik ile ilgilenmiyor gibi.  Siz biri ile Önemli bir sohbettesiniz ve rahatsız edilmek istemiyorsunuz, burda en çok lazım olanların başında Görünmezlik modu uygulaması olsa iyi olmazmıydı.

Meşgul modu: Bu özellik ile hem siz işinizi yapacaksınız hemde arkadaşlarınız sizi görmesini sağlayacak. Bu özellik olmadığı için çoğu telefonu veya Whatsapp’tan çıkıyor, eğer bu özellik olsa daha rahat işinizi ve sohbetinizi ve arkadaşlarınızı işiniz bittiğinde görüşme imkanı olurdu..

Arkadaş isteği: Facebook WhatsApp almasından sonra, geliştiriciler WhatsApp için “arkadaş isteği” getiren ilginizi çekebilir. Tabii ki, WhatsApp’ta bilinmeyen bir kişiyi engelleyebilirsiniz, ama biraz kaba oluyor. Diğer sosyal paylaşımdaki arkadaşlarınızı Whatsapp size getiriyor, ama ben istiyorum ki bana arkadaş davetiyesi gelsin ben seçeyim ve ben ekleyeyim, istemediğim kişiler benim listede olmasın beni görmesin.

Yanlış Mesajları Silme: Bazen yanlışlık ile başkasına mesaj gönderebilirsiniz, Bu mesajı silme özelliği olsa iyi olmazmıydı?

Sadece metin mesajları: kendilerinden sadece yazı tarzında mesaj almak istediginiz birkaç kişi olabilir -video yok, MM kartı yok, resim yok – ne söylemek istediğimizi anlayabilirsen. Bu özellik açlldığı vakit, sadece onaylanmış kişilerden gelen yazlı mesajlar gözükecektir.

Bu özelliklerden herhangi birini istiyor musunuz? Ya da, yeni bir fikriniz var mı? Aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz