Facebook‘a eklendiği günden beri tüm kullanıcıların şikayet ettiği bir özelliği kendisi de uygulamak isteyen Twitter, insanlarda büyük şaşkınlık uyandırdı.

Twitter‘da birçok insanın en beğendiği özelliklerden birisi yakında veda edebilir. Kullanıcıların yaptıkları yorumlara göre, atılan tweetler için yeni bir filtreleme sistemi kullanılması, çok büyük bir ihtimal olarak duruyor. Twitter’ın CEO’su yılın başlarında; bu özelliğin Twitter’a eklenip eklenmeyeceği sorusuna kesin bir dille cevap vermemişti. Bu günlerde ise yine Twitter’da CFO görevini yapan Anthony Noto’nun yaptığı konuşmalardan çıkarıldığı kadarıyla bu durum artık kaçınılmaz.

Twitter kullananların bildiği gibi, Twitter’da bildirim gösterme biçimi, ters kronolojik bir sıralama algoritmasıyla çalışıyordu. Yeni atılan tweetler en üste görünüyor ve zaman sıralamasına göre aşağıya iniyordu. Sitenin kuruluşundan bu zamana kadar devam eden bu özellik, yöneticilerin verdiği demeçlere göre, yakında değişebilir. Twitter CFO’ su Anthony Noto yaptığı konuşmada, şuan aktif olan sistemin kullanıcı için en ilgili tecrübeyi sunmadığını söylüyor. Bu sistemde insanların sıkça kontrol etmediği tweetler diğerlerinin altında kalıyor. Bu durumun, içeriğin gerektiği zamanda kullanıcının önüne gelmesinden dolayı, daha kaliteli bir içerik organizasyon yöntemi olduğunu her konuşmasında dile getiren Anthony Noto’nun konuşmaları bizlere, Twitter’da değişiklik sinyallerini veriyor.

Facebook ise bu sistemi uzun süredir kullanıcılar tarafından sevilmeyen Başlıca Haberler özelliğini kullanarak gerçekleştiriyor. Facebook mobil uygulamasında bu sistem, varsayılan bir özellik olarak önümüze geliyor. Mobil uygulamadaki bu durum için insanların ne düşündüğünü öğrenecekseniz, Android için, Play Store’ a girip uygulamaya yapılan yorumları okumak fazlasıyla yeterli olacaktır. Yorumları okuduğunuzda göreceksiniz ki büyük bir çoğunluk bu durumdan memnun hiç kalmamış.

Twitter’ın hangi yoldan yürümeyi tercih edeceğini bilmiyoruz fakat kendisini rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerden birini, en büyük rakibine benzetmeye çalışırsa; kullanıcılar ne düşünür, tepkileri ne olur göreceğiz. Ancak uzun zamandır sistem ile sürekli oynama yapan Twitter yönetiminin, en can alıcı özelliğini gerçekten değiştirip değiştirmeyeceğini ise zaman gösterecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz